KÉR Hulladékcsökkentés - Élelmiszermentés

A szeptemberben indult a program Down Alapítványnál Könnyen érthető hulladékcsökkentés címmel. A demonstrációs program az egyik nagyon aktuális, korunk sürgető problémáját tűzte ki egyik céljául. Az élelmiszermentés gyakorlatban való megismertetése, és szemléletváltást hirdető kampánya következményeként a Down Alapítvány otthonaiban különös hangsúlyt fektetnek a tudatos vásárlásra, és a maradék élelmiszer újrahasznosítására. Mivel ételt nem dobunk ki, például a száraz zsömléből zsemlemorzsát, pizzát készítenek,  az ünnepek mikuláscsoki maradékából forrócsokit , csokiskekszet, kókuszgolyót, és sorolhatnám még mi minden maradékot mentenek meg a kidobástól.

Adományba kapott, lejárati idő előtt 1-2 nappal érkező élelmiszer mennyisége kiszámíthatatlan, sokszor jóval több, mint amennyit meg tudnak enni. Kidobni tilos, így a mentett élelmiszert az intézmények konyhájában azonnal feldolgozzák, hasznosítják, felhasználják.

Az élelmiszer mentésről otatóanyagok készülnek.

KÉR anyagok

Könnyen érthető élelmiszer mentéssel kapcsolatos recepteket tartalmazó szakácskönyvünk folyamatosan bővül.

A projekt a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósult meg.

 

Földművelésügyi Minisztérium
szelektalok.hu