Hírek

A Csak a Nőknek Magazin 2024-es első számában részletes cikkben lehet olvasni alapítványunk újabb szolgáltató centrumáról a XV. kerületben, amely hamarosan átadásra kerül. A Down-szindrómás emberek életében nélkülözhetetlenek a támogató szolgáltatások, melyeket az alapítvány részben napközi otthonokban nyújt. A XV. kerületi új napközi otthon 40 családban vagy támogatott lakhatásban élő ember életébe hoz majd pozitív változást.

A Down Alapítvány Foglalkoztatási Centrumának valamint a Down Alapítvány 1. számú Átmeneti és Napközi Otthonának ügyfelei 20 sportoló és 5 segítő kapott edzési lehetőséget a Lőrinc Centerben található bowling klub pályáin. Nagyon jó hangalban telt a gurítás, mindenki remekül érezte magát.

Ki jogosult rokkantsági járadékra? Hol történik a rokkantsági járadék megállapítása? Mennyi a rokkantsági járadék havi összege 2024. január 1-jétől? Röviden összefoglaltunk néhány fontos tudnivalót a rokkantsági járadékról.

Ki jogosult rokkantsági járadékra?

Élni jó! címmel nyílik kiállítása a Fotóterápiás művészeti műhely értelmi fogyatékos résztvevőinek alkotásaiból a Pestújhelyi Közösségi Házban

2024. 02. 15. csütörtök 17:00-18:30

Március 2-án délután várják a mozogni vágókat az alapítványunk Rehabilitációs és Sportcentrumában. A programok 14:00 órától kezdődnek és egészen 18:00 óráig érkezhetnek akik jó hangulatú, sportos időtöltést terveznek. Lehet majd asztaliteniszezni, ergométerezni, lesz darts, Kovács Mihály ’Misu’ Down-szindrómás sportoló Judo bemutatót tart majd, valamint a szervezők ügyességi versenyekkel is készülnek.

A Down Alapítvány 2024-es naptára 15. a sorban. A jubileumi szám témája a Barátság és Elfogadás, melyek együtt nyitnak utat a szívünkhöz, ha hagyjuk. A fotósorozatban szereplő ismert személyek rövidebb-hosszabb ideje kötődnek az alapítványunk intézményeiben élő vagy a munkahelyeinken dolgozó Down-szindrómás emberekhez. Több éves barátságok, közös projektek, szurkolótábor és rajongók, sok esetben pedig rendszeres támogatás tűnik fel a naptár képei mögött.

Az írás a spanyol, Down-szindrómás Mar Galceránról szól, aki képviselői helyet kapott Valencia tartományban a regionális parlamentben. "Vajon eljuthatna-e Magyarország oda, hogy nekünk is legyen egy Mar Galceránunk? Milyen jogai vannak itthon egy Down-szindrómás embernek?" - többek között erre a kérdésre is keresi a választ a Képmás Magazin.hu cikke, amelyhez Dr. Gruiz Katalint, alapítványunk elnökét is megkérdezték.

Egy párkány vagy egy balkon bezöldítése is jobbá teszi a világot! – ezt mi is így gondoljuk, mint a Zöldítők csapata, akik Balkonkertész képzés – Virtuális Közösségi Kert képzési csomaggal támogatták a Down Alapítvány lakóotthonainak ügyfeleit.

Köszönjük!

Csatlakozz Te is a fenntartható zöldítésért!

Sikeresen szerepeltek alapítványunk ügyfelei az V. Mihalcsik István Emlékversenyen, csapat kategóriában, Szolnokon,  január 19-én. A megmérettetésről mindenki éremmel tért haza. Az emlékversenyen húsz ügyfelünk vett részt a Fogócska Se/Down Alapítványtól.