Köszönet az Expodom Kft-nek!

A Down Alapítvány nagy örömmel vette, hogy az expodom kft  egy nagyméretű, könnyen felállítható pavilonnal támogatja az értelmi fogyatékosok rendezvényeit.

A Down Alapítvány középsúlyos értelmi fogyatékos és halmozottan sérült gyermekek, fiatalok és felnőttek fejlesztését, önálló életvitelének segítését, valamint családjaik támogatását tűzte ki céljául, annak érdekében, hogy lehetőleg minden értelmi fogyatékos gyermek családban nőhessen fel, felnőttként pedig a lehető legközelebb jusson az önálló élet megvalósításához. Ennek érdekében egy komplex szolgáltatás-rendszert tart fenn

, mely magába foglalja

  • a családok korai segítését (Dada-szolgálat, tanácsadás, szülőtréningek);
  • a sérült gyermek komplex korai ellátását (Down Ambulancia, Korai Fejlesztő és Tanácsadó);
  • a családok folyamatos támogatását (szociális szolgáltatások, Átmeneti Otthonok, Napközi Otthonok),
  • a fiatal sérültek önálló életre és munkára előkészítését (komplex felmérés és fejlesztés),
  • az önálló élet feltételeinek biztosítását (támogatott foglalkoztatás, munkahelyek, támogatott lakhatás, lakóotthonok, napközi otthonok).

Szolgáltatásaink megtervezésekor egyénre szabott megoldásokat keresünk, és a holisztikus szemlélet gyakorlati megvalósítását tartjuk szem előtt. Alapelveink a normalizáció és az integráció, hogy a sérült emberek és családjuk velünk és köztünk élhessenek, mint bárki más.

A Down Alapítvány 11 lakóotthonában, foglalkoztatóban, és Sportcentrumában rendszeres szabadtéri programok alkalmával praktikusan használható, és nélkülözhetetlen egy pavilon. Sportesemények, piknikek, vásárok, kiállítások, érzékenyítő tréningek, önkéntes napok, fesztiválok, jubileumi események, és még sokféle szabadtéri program hasznos, praktikus kelléke.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani az Expodom Kft.-nek azért, hogy az általuk felajánlott pavilon sátor segítségével könnyebbé és még eredményessé tehetjük munkánkat.