Tóth Anita Réka, foglalkoztató

2020. január 13-a óta dolgozom a Down Alapítvány Szalóki utcai 1. számú Átmeneti és Napközi Otthonában. Főként, mint foglalkoztató vagyok jelen az ügyfelek életében. A műhelymunka során támogatom, fejlesztem, valamint segítem az ügyfeleket a munkafolyamatok elsajátításában, kreativitásuk kibontakoztatásában, illetve önállóságukban.

Számos program, fejlesztő foglalkozás, esemény szervezésében is részt veszek, hogy az ügyfeleknek még színesebb, tartalmasabb hétköznapjaik legyenek.

Integrált óvodában, óvodapedagógusként volt alkalmam betekintést nyerni a sérült gyermekek mindennapjaiba. Úgy gondolom, ez a segítő-gondozó attitűd hozzásegít engem ahhoz, hogy minél könnyebben megtaláljam az ügyfelekhez vezető utat, amellyel kialakíthatok velük egy támogató és bizalmas kapcsolatot. Fontos, hogy kellően ismerjem az ügyfeleket, hogy egyénileg tudjam őket segíteni a napi tevékenységekben, foglalkoztatásban.

Elengedhetetlen számomra a folyamatos szakmai fejlődésem, hogy hatékony és minőségi munkát tudjak végezni.