Családok korai habilitációja

Rendszeres tréningeket és képzéseket szervezünk szülőknek, családoknak

• Problémamegoldó és életstratégia tréning kisgyerekes családoknak nyaralással egybekötve
  • Dada-képzések és továbbképzések új és régi dadáknak
  • Iskoláskor utáni gyerekek szüleinek: jövőtervezés
  • Intézménylátogatások: Korai fejlesztőben, Átmeneti Otthonokban, Lakóotthonokban, munkahelyeken

A szülők segítését már közvetlenül a gyermek megszületése után igyekszünk megkezdeni információkkal, címlistákkal, ismeretterjesztő kiadványokkal, tanácsadással. A kisgyermekes családok számára nyaralás formájában kríziskezelő- és problémafel­dol­gozó tréningeket kínálunk, ahol pszichológusok, gyógypedagógusok és idősebb gyermekek szülei készítik fel az „új” szülőket lelkileg és segítik gyakorlati tanácsokkal.

Egy sor kiadvánnyal, szórólappal, információs füzettel is segítjük a szülőket és a szakembereket. Down Alapítvány minden évben megrendezi szokásos két tréningjét, a Down Dada tréninget és a Korai habilitációs (kisgyerekes) tréninget valamelyik nyaralójában vagy lakóingatlanjában.

Általában 6−8 család részvételével folyik a tréning, melyet 2 tréner vezet. A gyermekeket a tréning ideje alatt képzett szakemberek gondozzák, etetik és szórakoztatják, így a szülők minden figyelmüket a tréningre fordíthatják.