Down Világnap

Sajtóközlemény a Down Alapítvány

Down Világnapi rendezvényeiről

Március 21 nem csak a tavasz első napja, de egyben a Down Világnap is.  Világszerte fontosnak tartják, hogy a Down-szindrómás embereken keresztül felhívják a figyelmet az értelmi fogyatékossággal élők problémáira és a bennük rejlő lehetőségekre. A Down-szindróma genetikai hátterét, a 3 darab 21-es kromoszómát jelképező dátumon világszerte megrendezett akciók célja, hogy növeljék a megértést, és segítsenek abban, hogy a sérült emberek méltósággal, a társadalom aktív tagjaként élhessenek teljes életet. Ezen a napon jellemzően olyan események zajlanak, amelyek bemutatják a Down-szindrómás emberek teljesítményét, és azt hogy képesek dolgozni, keresni, saját életükről dönteni, és boldogan élni, mint bárki más.

Az Európai Down-szindróma Egyesület március 1–21 között minden nap bemutat egy Down-szindrómás embert, aki elmondja, hogy a társadalom aktív tagjaként hogyan járul hozzá közössége jólétéhez.

A Down Alapítvány is szeretné megmutatni ezen a napon, hogy az általa támogatott emberek hogyan élnek, hogyan dolgoznak, milyen hasznos programokban vesznek részt. Három rendezvény szolgálja ezt a célt, és mind a három a környezetvédelemhez kapcsolódik. A hulladékhasznosítás, hulladékból hasznos termék készítése és a szelektív hulladékgyűjtés állnak a programok középpontjában. Az elmúlt évben mindenki megtanulta a szelektív hulladékgyűjtés alapjait és gyakorlatát, és a kézműves műhelyekben a hulladék hasznos termékké alakítását. Ehhez könnyen érthető segédanyagokat készítettünk, melyeket weblapunkon is el lehet érni. http://www.downalapitvany.hu/node/1385

A március 21-i rendezvényeken három különböző helyszínen mutatkozunk be a programmal és az eredményekkel:. Mindenkit szeretettel várunk!

1. HULLADÉKHASZNOSÍTÁS, SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS – Konferencia és bemutató. Cím: Zuglói Civil ház 1144 Budapest, Csertő park 12. Időpont: 10 – 12 óráig

MEGHÍVÓ

2. CSINÁLD MAGAD! – Ajándék hulladékból: amit alkotsz, elviheted!

Cím: 1111 Budapest, Lágymányosi u. 15.  Időpont: 9 – 15 óráig

3. HULLADÉKBÓL HASZNOSAT – Szelektív gyűjtés, és hasznosítás, vetélkedő
Cím: Kőbányai Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, 1108 Budapest, Újhegyi-sétány 1–3. Időpont: 10 – 12 óráig

Beszámoló videó: http://keekoom.com/video/12dV7lPOY6o