HÍREK

2019. 02.

A Down Alapítvány pályázatot hirdetett a Down Világnap alkalmából. A pályázatra rengeteg csodaszép alkotás érkezett. Hosszas tanakodás után a zsűri úgy döntött, hogy az

1.helyezés: Megosztott első díj- Szalókisok Füzetkészítő csoport füzetei, és Váradi Alexandra képeslapjai

2.helyezés: Pekáry András, Magyari Zita, Miklosics Péter, Janzsó Cecilia, Bege Nóra, Miklosics Jutka, Magyari Timea fotósorozata

3.helyezés: Köteles Erzsébet kulcstartói

2019. 01.

A Down Alapítvány fotó- és művészetterápiás programján  résztvevők munkái

A Down Alapítvány fotográfián alapuló művészetterápiás programjának központi eszköze a fotózás kreatív folyamata, melyet az értelmileg akadályozott gyermekek és felnőttek saját gondolataik és érzéseik nonverbális kifejezésére használnak a fotográfus-terapeuta által irányított folyamatban. A fotográfia kifejező eszköze kombinálódik az alkotás örömteli és felemelő érzésével, melynek eredményeképpen – amellett hogy a programban résztvevők megtalálják a lelki békét – értékes művészeti alkotások születnek.

2019. 01.

A Down Alapítvány pályázatot hirdet a Down Világnap (márc. 21.) alkalmából.

Tervezz sokszorosítható kézműves terméket, fotót, rajzot, egyéb alkotást, bármit, ami eszedbe jut, mely a Down-szimbólumot, a két fél pár zoknit ábrázolja és pályázz!

A pályázati feltételeket a pályázati plakáton olvashatod el.

Mellékelünk néhány inspiráló fotót is.

2019. 01.

"Őszintén kell élni” – A Down-szindrómás Marci és Cili különleges története

"Marci és Cili egy pár. Jóféle. Mondjuk, hogy idilli. Kicsit úgy irigykedik is rájuk az ember. Marci színész, Cili táncoktató, de a kis szobájuk a támogatott lakóotthonban olyan, mint egy alkotótábor. Festenek, rajzolnak, zenélnek, mindig van valami dolog. Semmi különös – különlegesek inkább. Mindketten Down-szindrómások.

2019. 01.

SPECIÁLIS ÁLLÁSBÖRZE MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰ ÁLLÁSKERESŐKNEK!

 

Annak érdekében, hogy a munkát kereső emberek, és az őket foglalkoztatni szándékozó munkaadók egymásra találjanak, a Motiváció Alapítvány speciális állásbörzét szervez.

Szeretnénk tájékoztatni a megváltozott munkaképességű munkavállalókat:

  • milyen dokumentumok szükségesek az elhelyezkedéshez,
  • hogyan lehet felkészülni a hosszútávú munkavégzésre.

A munkáltatókat szeretnénk információkkal ellátni:

2019. 01.

2019. január 12-én sorstárs-segítő szülők és Down-dadák találkoztak egy speciális szakmai esetmegbeszélő tréning keretében, hogy Keszericéné Rab Jolán pszichológus vezetésével együtt dolgozzák fel az önkéntes sorstársi munka során megélt élményeket. Természetesen ezeken a találkozókon az esetek megbeszélése teljesen anonim módon, a személyiségi jogok maximális tiszteletben tartása mellett zajlik. 

2019. 01.

Sok szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt a Down Alapítvány Fotóterápiás művészeti műhelyének Szívvel – Színekkel című kiállítására.

A kiállítás megnyitója: 2019. február 08-án 17.00 órakor kezdődik

Helyszíne: Zuglói Civilház (1144 Budapest, Csertő park 12.)

A kiállítást megnyitja: Visnyei Emőke művészetterapeuta és Dr. Gruiz Katalin, a Down Alapítvány elnöke.

A kiállítást szervezik: Bege Nóra fotográfus, terapeuta és Sebestyén Diána program koordinátor.

A kiállítás 2019. március 4-ig tekinthető meg.

2018. 12.

Segítsen, hogy a Down Alapítvány lakóotthonaiba mentett kutyákat fogadhassunk örökbe, és tarthassunk kutyaterápiás foglalkozásokat! 

https://adjukossze.hu/kampany/mentett-kutyakat-a-down-alapitvany-lakoott...

Gyűjtés célja

Rettegő járókelőből gondoskodó gazdi – a kutyaterápia eredményei

2018. 12.

1948. december 10-én, 70 évvel ezelőtt fogadták el az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát.

Ebben a Nemzetek (az ENSZ tagállamok) deklarálták az alapjogoknak egy olyan katalógusát, amelyet irányadónak tekintenek politikai berendezkedéstől, fejlettségtől, földrajzi helyzettől vagy hagyományoktól függetlenül.

A nyilatkozat ösztönző hatású lett mind az ENSZ, mind a tagállamok számára, arra sarkallva őket, hogy építsék ki az emberi jogok védelmének nemzetközi intézményes garanciarendszerét. A Nyilatkozatnak ilyenformán normatív ereje lett.

2018. 12.

A SANSZ TV legújabb műsorában riportot láthattok Dobray György filmrendezővel, a Ketten című dokumentumfilm rendezőjével.

A Ketten című dokumentumfilm a Down Alapítvány egyik lakóotthonában támogatott életvitelt folytató fiatal pár (Cili és Marci) életéről készült.

A riportot ide kattintva tekinthetitek meg:

http://www.downalapitvany.hu/node/1605

 

Oldalak