HÍREK

2019. 07.

Szavazzatok a Valueable Hálózat EU-s pályázatára, hogy a projektet széles körben megismerhessék az emberek!

A Valueable Hálózat egy európai kezdeményezés, ami azon hoteleket és éttermeket tömöríti, amelyek értelmileg akadályozott munkatársakat alkalmaznak. Ezt egy védjegy odaítélésével honorálja a testület.

2019. 07.

Idén a fotóterpiás művészeti műhely nyári táborát a Vértes táborban tartottuk. A romantikus környezetben megbúvó Vértes Tábor a Vértesi Tájvédelmi Körzet északkeleti sarkában, Mórtól 10 km-re, Pusztavámtól 4 km-re található. A szállás az erdő közepén helyezkedik el. 
Vasárnaptól keddig értelmi fogyatékos felnőtt résztvevőink, a hét második felében a családok Down-szindrómás gyermekeikkel és testvérükkel vettek részt a tábor színes programjain.

2019. 07.

A CHERRISK jótékonysági szavazást indított, melynek keretében a három legtöbb szavazatot begyűjtött cél támogathatóvá válik, és mindhárom megkapja azt a támogatást, amit a jelenleg vagy korábban biztosítással rendelkező CHERRISK-tagok felajánlottak nekik.

Kérünk mindenkit, hogy az alábbi linken szavazzon a projektünkre!
https://www.cherrisk.com/hu/kozosseg/projekt/hulladekbol_hasznalati_targy
Az alábbi linken tájékozódhattok a szavazásról:

2019. 06.

Idén is meghirdeti nyári napközis táborait a Down Alapítvány Gondozóháza, amelyekre szeretettel várnak minden érdeklődőt.
A táborokat elsősorban enyhe-, és középsúlyos értelmi fogyatékos fiataloknak, felnőtteknek ajánlják (14-99 éves korig).
A táborok fő helyszínéül a Down Alapítvány Gondozóháza (1107 Budapest Zágrábi u. 13.) szolgál, kihelyezett programokkal más helyszínekre is.
Bővebb információk elérhetőek a plakátokon, illetve a szervezőknél a megadott elérhetőségeken.

2019. 06.

Fantasztikus kis csapatunk ma Lepkeház örökbefogadó lett az Állatkert jóvoltából. Fotóterápiás műhelyünk alkotói közül öten lettek díjazottak az Zoom-olj rá fotópályázaton, melyet a Fotóhónap keretében hirdettek meg 2019.tavaszán. 1100 beérkezett pályamű közül 30 nyertes lett, ebből 5 fotó a Down-szindrómás résztvevőinké! 
Annyira tetszettek a fotók az állatkertnek, hogy felajánlották a Down Alapítványnak, fogadja örökbe a most nyíló Lepkekertet. Csodálatos hely, mi is illene hozzánk, tevékenységünkhöz méltóbb szimbólum, mint a pillangó!

2019. 05.

Az M1 Esély című magazinjának több adásában is beszámoltak a Down Alapítvány ügyfeleinek nyílt munkaerőpiacon való elhelyezkedéséről.

Az elmúlt két adásban a vendéglátóiparban elhelyezkedő Szabó  Alexandra (BB'z Bar & Grill) és Tódor Tímea (Caviar & Bull Étteremben), valamint Janzsó Cecília (Empathy Café & Bistro) munkájába pillanthatunk be.

A magazinműsorok az alábbi linkre kattintva érhetők el:

2019. 05.

Fotórterápiás művészeti műhelyünk két képet ajánlott fel árverésre a Transzplantációs Alapítványnak. A szervátültetett gyermekek és családjuk táboroztatásának finanszírozására rendezett online aukción Aranyos Dávid, Tihany című fotójára licitáltak legelőször! 

Aranyos Dávid fotója 70 000 forintért kelt el.

Molnár Ferenc festményéről készült repró 10 000 forintért kelt el.

Az aukció bevételéből a Transzplantációs Alapítvány 24 fő táboroztatását tudta finanszírozni.

Transalap a honlapján hírt ad az árverésről.

2019. 05.

Szeretettel meghívjuk a Down Alapítvány Kuratóriumi ülésére melyet, 2019. május 24-én 15 órakor tartunk.

Cím: Lágymányosi Foglalkoztatási Centrum (1111 Budapest, Lágymányosi u. 15.)

Jelentkezés és információ: down [at] downalapitvany.hu

Telefon: 06-1-788-2513

2019. 05.

Örömmel értesítünk benneteket, hogy a Fotóterápiás művészeti Műhelyünk 5 fotója helyezést ért el a Fővárosi Állat és növénykert ZOOmolj rá! című fotópályázatán. 

Összesen 30 fotót választottak ki a beküldött fotók közül, és ebből 5 a miénk!

A fotók az állatkert területén lesznek kiállítva.

2019. 05.

Megjelentek a nyertes fotók a ZOO virtuális galériájában, köztük a Down Alapítvány Fotóterápiás Művészeti Műhelyének öt fotója. Nagyon büszkék vagyunk

A poszt megtekinthető a ZOO facebook oldalán.

Oldalak