Quimby, Monyó, Down Alapítvány

2018. 02.

Quimby, Monyó, Down Alapítvány....

Hogy hogy jön össze ez a három?

Elmesélem:

A Quimby-univerzum számfeletti dimenziójával ismerkedtünk meg Valentin napján a Neked csak Dezső nevű kocsmában. A Monyó Brewing kreatív stábja úgy gondolta, hogy ez az új dimenzió sörbe foglalva mutatható meg  a nagyérdeműnek, ezért a Quimby hangosan hallgatása és a Monyó sörök kortyolása közepette megalkották a sörben oldott Quimby számot  "Az ördög magyar hangját".  Monyóék pirosnak képzelték az ördög magyar hangját, ezért egy vörös IPA sört kreáltak, sok-sok komlót főztek bele, majd még idegen it tettek bele egy keveset. A főmotívum az átható, lágy-keserű, mely fokozódó erővel ível át a mű egészén, kortyonként egyre izgalmasabb formát öltve és  új értelmet nyerve. A többi, az illatos, gyümölcsös ízek aláfestésként szolgálnak, hogy a főmotívum filozófiai mélységeit változatos életörömmel vegyítsék.

Az ördög magyar hangjának csomagolása / címkéje is egyedi: a Quimby zenészeiről készült humoros rajzokon Kiss Tibi gitárjából szerelmes szívek potyognak a földre, Dódi trombitája pedig közvetlenül kapcsolódik  "Az ördög magyar hangjához", azaz egy üveg vörös  sörhöz.

Szóval jól sikerült az Ördög magyar hangjának megsörösítése, ezt még azok a Quimby tagok is elismerték, akik 1. sosem isznak alkoholt, 2. sosem isznak sört; 3. fél pohár az adagjuk; 4. és akik nem is kóstolták, de biztosak benne, hogy jó, és ígérik, hogy ma, istenbizony megisznak egy pohárral, ha már itt ez a sörbemutató.

Az antisörivó Quimby-tagokat túlbuzgón kompenzálta Dódi, aki sörrajongó, nemcsak issza, de csapolják, felszolgálja, és buzgón ápolja a sörbarátságot Monyóék kreatív csapatával, egészen odáig, hogy a sör megalkotásában végig részt vett és trombitaszóval csalogatta elő, az amúgy igencsak kreatív  Monyóékból az ihletet.

Ja, hogy kimaradt a Down Alapítvány? Ugyan nem ihlette, nem is főzte az Ördög magyar hangját, de az avatóra készített egyedi palackok eladásából származó bevételt  az Alapítvány kapta.

Monyó Brewing régóta együttműködik az Alapítvánnyal, szoros-sörös munkakapcsolaztban állnak a  Zágrábi Gondozóház munkavállalóival, akik selyemzsinórra fűzött cmkéket kötnek az egyedi sörk üvegének nyakára. Aprólékos munka, de sokan szeretik.

Az Alapítványt Janzsó Cili képviselte a söravatón, aki a vidám hangulathoz illően elmondta, hogy ő fontos ember, mert ha ő nem lenne, akkor az alapítvány sem lenne (ami igaz, de nem árilta el, hogy miért!) és felszólította a résztvevőket, hogy támogassák az alapítványt, majd megköszönte Monyó Brewingnak a szociális érzékenységet és segítőkészséget, ahogy ezúton az egész alapítvány nevében mi is köszönjük Antinak (Német Antal) a sörmesternek, Botinak (Prischetzky Botond) kommunikációs és marketing menedzsernek, Ádámnak (Pein Ádám) pénzügyi igazgatónak és a Monyó összes többi tagjának a figyelmet, a segítséget, a nyitottságot. Ja, és a sört!

Boti, a Monyó Brewing kommunikátora (hangosbeszélővel)
Anti a MONYÓ Brewing sörmestere
Liviusz felkonferálja az Ördög magyar hagját
Anti Kiss Tibivel és Dódival az Ördög magyar hangja avatóján
Cili beszél az Alapítvány nevében: megköszöni Monyónak és Quimbynek a felajánlást
Cili beszél az Alapítvány nevében: megköszöni Monyónak és Quimbynek a felajánlást
Aztán a közönséghez is szól: "támogassátok az Alapítványt!"
Dódi csapolja az Örödög magyar hangját a Neked csak Dezső nevű kocsmában
Monyó és az Alapítvány képviselői
Líviusz és Anti