HÍREK

2021. 08.
Ezen a vándorkiállításon a Down Alapítvány Fotóterápiás Művészeti műhely résztvevőinek 6 alkotása lesz kiállítva:
A dombóvári Presidium Közhasznú Egyesület
meghívja Önt és családját a
II.”…Benned a létra”
országos vándorkiállítás
megnyitójára.
A kiállításon fogyatékossággal élő
egyéni és csoportos kiállítók alkotásai láthatók.
Helyszín:
2021. 07.

Fotóterápiás művészeti műhelyünk kis csapatával jártunk a kilátókban, sokat fotóztunk, kiállítást látogattunk, bográcoztunk, és nagyon sokat túráztunk. Meglátogattuk a Zsivány sziklákat, jól el is fáradtunk. Jól esett utána a grill kolbász. 

2021. 07.

2020. év végén a Corteva AgriscienceTM megkereste Alapítványunkat azzal a jó hírrel, hogy cégen belül meghirdettek egy támogatási lehetőséget, amelyen 5000 dollárt nyertek a Down Alapítványnak. Ezt az összeget még karácsony előtt át tudták adni a Zágrábi utcai Gondozóháznak.

A Corteva AgriscienceTM Down Alapítvány iránti figyelme és elköteleződése a karácsonyi ünnepek elteltével sem múlt el.

2021. 07.

Idén Június 17-én első alkalommal rendeztük meg a Down Alapítvány Egészségnapját, aminek a Rehabilitációs és  Sportcentrum adott helyet. A program célja a Covid és a bezártság után az újbóli találkozás és ismerkedés megteremtése volt a munkatársak számára. A program során lehetőség volt aktív és passzív módon is kikapcsolódni. A délelőtti programok a sportolásról és az intézmények közötti versengésről szólt, a Legfittebb Intézménynek járó vándorkupát a (Down Alapítvány 1. számú Átmeneti és Napközi Otthona) Szalóki Otthon munkatárasai nyerték meg.

2021. 07.

A Down Alapítvány idén július 8-11-ig Jánoshalmán, a Baráti Missziós Alapítvány házában tartotta meg a szokásos Down Dada sorstárs segítő tréningjét. A SZÜLŐ2020 pályázat keretében, az EMMI és az NSZI támogatásával 7 család, 13 felnőtt és 15 gyerek vett részt. A Covid miatt tavaszról nyárra halasztott rendezvényünk nagyon jól sikerült.

2021. 06.

Csodás négy napot töltöttünk a Down Alapítvány nyaralójában Dobogókőn a Fotóterápiás Művészeti Műhely kis csapatával. Volt mit fotózni kirándulás közben, bármerre indultunk gyönyörű hegyvonulatok zölldelltek. Művészeti foglalkozásunkon ezt a panorámát dolgoztuk ki. Borrácsban főztünk ebédet, Pepe volt a főszakács. Este a szalonnasütésünket kicsit megzavarta az eső de sebaj, a jókedvünket nem rontotta el. Júliusban a csapat másik felével táborozunk

2021. 05.

A munka ünnepe alkalmából a Valueable Hálózat szociális média kampányt indított #IWantWork címmel.

A kampány keretében arra kértük ügyfeleinket, hogy készítsenek rövid videókat, amelyen dolgoznak vagy épp azt a munkát mutatják be, amit szeretnének végezni vagy épp nem tudják végezni a járvány okozta korlátozások miatt.

A Down Alapítványnál készült videókat az egyes telephelyek, illetve a résztvevők nevére kattintva tudják megtekinteni:

Szalóki Átmeneti Otthon

2021. 05.
Végre elkezdhettük a kontakt foglalkozásokat a Bocskai úti foglalkoztatóban. Leírhatatlan az a boldogság, aktivitás, alkotóenergia, amellyel visszatértünket fogadták az értelmi fogyatékos résztvevők, azt gondolom nem is lehet!
2021. 05.
Fotóterápiás művészeti műhelyünk második folalkozása a Bocskai foglalkoztatóban. Ezen az alkalmon is csodálatosabbnál csodálatosabb alkotások készültek. Nemsokára össze is áll a mi kis saját erdőnk
 
A Down Alapítvány Fotóterápiás Művészeti Műhelyének Erdővédelmi programját az E.oN támogatja.
2021. 05.

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar és a Könnyen érthető kommunikáció – könnyen érthető élet honlap kisközössége online konferenciát szervez, amelyen az egyenlő esélyű hozzáférésen belül kiemelt szerepet kap a könnyen érthető kommunikáció.

Pages