Hírek

Gordosné Szabó Anna-díjjal ismerték el a Down Alapítvány II. sz. Átmeneti és Napközi Otthon munkatársának, Miklósné Veress Ildikónak a munkáját. A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar gyakorlati képzésében huzamosan és kiemelkedő módon résztvevők munkáját a Kar évente, az e céllal alapított Gordosné Szabó Anna-díjjal méltatja. A 2024-es év kitüntetettjei között van Miklósné Veress Ildikó is, aki a Down Alapítvány II. sz.

A 24.hu cikkében arról számol be, hogy "Egy friss tanulmányban egy hatéves, Down-szindrómás neandervölgyi gyermek maradványát mutatják be – írja a Live Science. A csontot egy spanyolországi barlangban tárták fel. Ez a Down-szindróma első ismert esete a neandervölgyieknél" - olvasható.

"Egyszer volt, hol nem volt, de bizony hogy volt egy csoda szép mesés helyen egy mesés kis erdei házikó. Egyik nyári harmatos reggelen leszállt egy felhő, körül ölelte a kis házikót a kerttel, és a benne lakókkal együtt, és elrepítette a mese birodalmába. Ott letette, a kertjébe odvas öreg fákat tett, az odvába kis tündérlakokat, azok kiskertjébe tündérkéket és manókat költöztetett be. A kis házba békés jókedvet és nagyon sok szeretetet.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Szociális Farm Szövetség „Társadalmi vállalkozások fejlesztésének támogatása” címmel tartja a mai napon szakmai rendezvényét, a budapesti Herman Ottó Intézetben. A rendezvény célja, hogy részletes tájékoztatást nyújtson a megjelenés előtt álló Társadalmi vállalkozások fejlesztésének támogatása (KAP-RD50-1-24 kódszámú) című pályázatról, valamint bemutassa a hátrányos helyzetűeket foglalkoztató helyi közösségeket, így a szociális farmok és szociális szövetkezetek tevékenységeit.

"Nem igaz, hogy Izlandon nem szülnek Down-szindrómás babákat" - az viszont igen, hogy egészen másként bánik a rendszer az érintett családokkal – olvasható a WMN.hu cikkében, amely többek között azt a kérdéskört is körbejárja, hogy milyen a Down-szindrómás emberekhez a társadalom hozzáállása Izlandon.

Az M1 Esély 2024. június 08-i adásában riportot láthattak a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központjának 20. nevelési éve alkalmából tartott születésnapi eseményről. Az ünnepi rendezvényen nagyon sok egykori és jelenlegi gyermek és család vett részt, és ott voltak azok, akik megálmodták és létrehozták az intézményt.

Apa foglalkoztató, anya tuning, családi erőpróbák, nőies finomságok, játszóház, és kézműves foglalkozások a Down Alapítvánnyal, valamint sok más egyéb programmal várja majd a látogatókat az Öko Zsibongó Father's Day Apák Napi Családi Fesztivál, június 16-án, az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központban. A mostani Öko Zsibongó alkalom célja, hogy kiemelje az apák szerepének fontosságát és közösségi élményeket kínáljon az egész családnak.

Támogatott lakhatást segítők valamint Alternatív lakhatás, támogatott lakhatás, szolgáltató centrumok irányítása képzés zárult le sikeresen az alapítványnál. A Támogatott lakhatást segítők képzés célja a segítő szakembereknek megismerni a támogatott lakhatás, mint új szociális szolgáltatás eszköztárát és jogi hátteret.

A Magyar Neonatológiai Társaság Kongresszusa és a Fiatal Neonatológusok Találkozója lehet, hogy elsőre furcsának tűnik, mégis fontos esemény az alapítvány számára. Hiszen, ezen a konferencián sok olyan szakemberrel találkozhattak alapítványunk képviselői, akik 'létkérdés', hogy tudjanak rólunk, legyenek friss információik a Down Dada Szolgálatról és a szolgálat tevekénységéről. Hiszen, az újszülött és koraszülött gyermekgyógyászok sokszor a Down-szindrómával született babák és családok első napjait, heteit is kísérik. A június 6-8 között megrendezett V.

Szandi azon ismert emberek közé tartozik, akiknek szívügye a fogyatékossággal élő és más hátrányos helyzetű emberek élete, problémái.