Karácsonyi meglepetést hozott az OFA a Zágrábi lakóinak

2017. 12.

Karácsonyi ajándékkal lepte meg az OFA Nonprofit Kft. a Down Alapítvány II. számú Gondozóházában élőket, Budapesten. Az OFA munkatársai az elmúlt hónapokban ruhákat, játékokat és pénzadományt gyűjtöttek, hogy szebbé varázsolják a gondozóház lakóinak ünnepét. Nagy Ágnes szervezte a gyűjtést, aki már évek óta figyelemmel kíséri alapítványunk munkáját.

Elmondta, hogy a Társaság azért választott minket, mert a Down Alapítványt egy olyan szervezet, mely komplex foglalkoztatási stratégiát dolgozott ki, annak érdekében, hogy az értelmileg sérült embereknek szakmaorientációt, munkahelyet és fizetést biztosítson és ehhez olyan fejlesztést és támogatást nyújtson, hogy minden ügyfél a lehető legmagasabb szintre jussank a foglalkoztatás terén is.

Az OFA weboldalán leírják, hogy a Down Alapítvány Zágrábi Gondozóházában 30-an élnek, a nappali otthon szolgáltatásait pedig 60-an veszik igénybe, és hogy ez 90 ember nap mint nap dolgozik, ráadásul olyan munkakörben, melyben képességik ki tudnak teljesedni, mert az intézmény vezetői mindenkinek megtalálják, a lehető legmegfelelőbb munkakört.  Vannak, akik konyhai előkészítő munkákat végeznek, de sokan dísztárgyakat, kerámia termékeket készítenek, vagy a ház körül, a karbantartásban, a szállításban, a kézbesítésben segédkeznek.

A fotókkal telitűzdelt cikkben azt írják az OFA munkatársai, hogy megtiszteltetés az OFA Nonprofit Kft. számára, hogy idén egy ilyen kiemelkedő munkát végző szervezetet támogathatott.

Mi pedig megtiszteltetésnek vesszük, hogy az OFA minket választott, és hogy figyelemmel kísérik tevékenységünket és bíznak abban a szakmai munkában, ami nálunk folyik.

 

Forrás: http://ofa.hu/hu/news/adomanyatadas-a-down-alapitvanynak

OFA meglepetése karácsonyra
Az OFA munkatársai átadják az összegyűjtött ajándékokat
A Zágrábi Gondozóház vezetője köszönti az OFA munkatársait
Az OFA munkatársai látogatást tesznek a műhelyekben
A kerámiaműhely termékei
Vannak, akik az ünnepi hangultban is dolgoznak
Hulladékpapírból készült kosarak, dobozok
A folyosói kiállítás a lakók képeiból