A Down Alapítvány hivatalosan örökbe fogadta a Lepkekertet

2019. 06.

Fantasztikus kis csapatunk ma Lepkeház örökbefogadó lett az Állatkert jóvoltából. Fotóterápiás műhelyünk alkotói közül öten lettek díjazottak az Zoom-olj rá fotópályázaton, melyet a Fotóhónap keretében hirdettek meg 2019.tavaszán. 1100 beérkezett pályamű közül 30 nyertes lett, ebből 5 fotó a Down-szindrómás résztvevőinké! 
Annyira tetszettek a fotók az állatkertnek, hogy felajánlották a Down Alapítványnak, fogadja örökbe a most nyíló Lepkekertet. Csodálatos hely, mi is illene hozzánk, tevékenységünkhöz méltóbb szimbólum, mint a pillangó!

2019.06.06-án egy sajtótájékoztató keretében részt vettünk a díjátadáson, és az ünnepélyes örökbe fogadáson az állatkertben. 

A lepkekert vezetője az ünnepségen elmondta, szerinte mi ajándékoztuk meg őket, és nem fordítva, a fotók nagyszerűségével, és a különleges látásmóddal.


A díjazottak: Janzsó Cecília, Tombor Fanni, Bőr Márton, Molnár Ferenc, Popán Tamás a Down Alapítvány fotóterápiás műhelyének alkotói.
Nagyon büszkék vagyunk rájuk és az egész csapatra, akik hónapról-hónapra egyre csodálatosabb alkotásokkal ajándékozzák meg a világot.

A nyertes fotók az állatkert területén digitális kivetítőn látható több helyen, jelenleg a Varázshegy aulájában van kiállítva.

ZOO honlapja

Hír az RTL Klub esti híradójában

Hír a facebookon

Nyertes fotók

Gratulálunk a Fotóterápiásoknak!