Down Dada képzés − Jánoshalma 2021.

2021. 07.

A Down Alapítvány idén július 8-11-ig Jánoshalmán, a Baráti Missziós Alapítvány házában tartotta meg a szokásos Down Dada sorstárs segítő tréningjét. A SZÜLŐ2020 pályázat keretében, az EMMI és az NSZI támogatásával 7 család, 13 felnőtt és 15 gyerek vett részt. A Covid miatt tavaszról nyárra halasztott rendezvényünk nagyon jól sikerült.

A gyermekek felügyeletét idén is a Szegedi Egyetem gyógypedagógus és óvodapedagógus hallgatói biztosították. Köszönet nekik az önkéntes munkájukért! Nagyon fontos a szerepük abban, hogy a szülők nyugodtan tudjanak részt venni a foglalkozásokon.

Keszericéné Rab Jolán és Steinbach Éva trénerek vezetésével az önismereti munka, a mentorálás szakmai követelményei és a szituációs gyakorlatok voltak a tréning fő pillérei. Ezt jól kiegészítette Magyari Tímeának a támogatott lakhatásról és a felnőtt életről tartott érdekes és hasznos előadása. A 4 napos munka eredményeként újabb lelkes és jól felkészített önkéntesek kapcsolódhatnak be a Down Dada Szolgálatunk munkájába.