Díjat nyert a Korai Fejlesztő Központ az Európai Hulladékcsökkentési Héten

2016. 05.

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság által szervezett Európai Hulladékcsökkentési Héten idén a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központja is szerepelt, nem is akárhogyan. Projektjükkel az egyéb szervezeti kategória első helyét szerezhették meg. A projektre való felhívás még 2015 szeptemberében érkezett be az intézménybe. Olyan eseményeket vártak, amely a hulladékkeletkezés megelőzésével, az újrahasznosítással és hasonló témákkal foglalkozik. A Korai Fejlesztő Központ november 19-én tartott egy speciális csoportos foglalkozást, ahol a gyerekekkel együtt készítettek „szemétből” (WC papír guriga, pálcikák) fejlesztő játékokat. 

Ezen kívül a projekt beszámolójában bemutatásra került pár, az intézményben már évek óta használt „újrahasznos” játék is. 

A szakmai zsűri az egyéb kategóriában induló intézmények közül a Korai Fejlesztő Központ projektjét találta legérdemesebbnek a díj átvételére. Nagyon pozitívan, példaértékűnek értékelték a gyermekekkel készített kis illesztős eszközöket, valamint az összes többi újrahasznosított termékekből készült játékot is.

Az esemény lezárására, egy egész napos hulladékgazdálkodással foglalkozó konferenciára 2016. május 18-án került sor, ahol az érdekes előadások, és szórakoztató mini koncert után a díjakat is átadták.