Veress Ildikó, gyógypedagógus (Zágrábi u. Gondozóház)

2014-ben végeztem az SZTE-JGYPK Gyógypedagógus-képző Intézetében, értelmileg akadályozottak pedagógiája és tanulásban akadályozottak pedagógiája szakirányokon. 2014 augusztusa óta dolgozom a Down Alapítvány Zágrábi utcai átmeneti és napközi otthonában főállásban, mint gyógypedagógus.

Már hallgatóként is igyekeztem minél több tapasztalatot szerezni, így nyaranta önkéntesként táboroztatásokon, évközben pedig fejlesztő foglalkozások vezetésében vettem részt. Önkéntesként találkoztam először a Gondozóház munkájával is, ahol már a kezdetektől nagyon sokat tanultam a kollégáimtól, de még inkább az ügyfeleimtől. 

Fontos számomra a folyamatos szakmai fejlődés a minőségi munkavégzés, és annak érdekében, hogy minél
komplexebben tudjam támogatni mind az értelmi fogyatékos, mind az autizmus spektrum zavarban érintett személyek életét, így 2015-ben elvégeztem a Kulcsárné-féle mozgásterápiát, illetve 2016-ban az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar autizmus spektrum zavarok pedagógiája szakirányú továbbképzését is, amelyből az abszolutóriumot már megszereztem.
Hiszek az élethosszig tartó tanulásban, hiszek abban, hogy minden nap mindenkitől lehet újat tanulni; hiszek abban, hogy az ügyfelekkel való munka során a közös sikerre törekszünk az ő fejlődésüket segítve.

Munkám két "alappillére" a következetesség és a humor - Az egyik irányt mutat és határt szab, a másik feszültséget old és jókedvre derít.