Munkatársaink

  Az Alapítvány munkatársainak bemutatkozásán kívül az egyes feladatkörökről készült leírást is megtalálhatják ezen az oldalon.
Dr. Gruiz Katalin, elnök
Borsfay Mária Eleonóra, gyógypedagógus, a Korai Fejlesztő vezetője
Borsosné Illés Mária, Andor utcai Lakóotthon vezetője
Érczy Emese a Márga támogatott lakhatás vezetője
Földvári Dóra, gyógypedagógus, korai fejlesztő
Gariscsák Erzsébet, gazdasági vezető
Jásper Éva, foglalkoztatási tanácsadó
Kaucsicsné Zsóri Katalin, Zágrábi Gondozóház vezetője
Kissné Haffner Éva, gyógypedagógus, korai fejlesztő
Kőrösy Katalin, foglalkoztatás koordinátor
Kövics Ágnes, gyógypedagógus, korai fejlesztő
Kutasi Éva Csilla, ápoló, gyógypedagógiai asszisztens, a Zágrábi gondozási csoport vezetője
Lengyel Beáta, Szalóki Gondozóház és Lágymányosi Foglalkoztatási Centrum vezetője
Magyari Tímea, szociálpedagógus, a lakóotthonok szakmai vezetője
Mártonyi Tibor, andragógus, számítástechnikai oktató, 2017-ig alapítványi munkatárs
Mentes Éva, gyógypedagógus, gazdasági vezető 2020-ig
Pethőné Csordás Ilona, gyógytornász, korai mozgásfejlesztő
Pintér Csaba
Prácser István, gyógypedagógus, korai fejlesztő
Sárkány Kinga, pszichológus, foglalkoztatási tanácsadó
Sebestyén Diána, a MAK projektek felelőse
Szabó Alexandra, pszichológus
Szabó Borbála, gyógypedagógus, korai fejlesztő
Sztrunga Dávid, gyógypedagógus, Korai Fejlesztő és Csengery Lakóotthon
Tóth Ádám, Rehabilitációs és Sportcentrum vezetője

Oldalak

Menedzsment
Az Alapítvány irányítása a "Vezetőség" kezében van. A Vezetőséget a kuratóriumi elnök, az intézményvezetők és a szakmai vezetők alkotják.
Szakmai vezetők
A szakmai vezetők egy-egy szakterületet fednek le, és összefogják a saját szakterületükön működő munkatársakat.
Nyugdíjasaink
Az Alapítvány 25 éves története során többen tőlünk mentek nyugdíjba. Legtöbbük nyugdíjasként is dolgozott még, mindaddig, míg teljesen vissza nem vonult. Ezúton is köszönjük a munkájukat.
Csoportvezetők
A csoportvezetők egy-egy intézményen, elsősorban a nagyobb intézményeken belül kialakított munkacsoportokat fogják össze, elsősorban a munka megszervezése, a feladatok megosztása és az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatások napi megoldása céljából.
Trénerek
A Down Alapítványban népszerűek a tréningek, ezek nemcsak az oktatást célozzák, de a teammunka és az esetmegbeszélések is tréningek formájában zajlanak. A tréningeket gyakorlott trénereink vezetik, akik vagy pszichológusok vagy kimondottan interaktív, csoportos oktatásban jártas szakemberek.
Pedagógusok, andragógusok
Az alapítványban dolgozó pedagógusok nagy része gyógypedagógus, néhányan andragógusok, vagyis a felnőttek oktatását, képzését végző szakemberek.
Projektfelelősök, projektkoordinátorok, pályázati felelősök
A projektfelelősök, projektkoordinátorok, pályázati felelősök egy-egy rövid vagy hosszabb távú fejlesztés, újítás, átszervezés, program felelősei.
Gondozók
A gondozók olyan segítők, akik elsősorban a bentlakásos szolgáltatásokban az önkiszolgálást, a tisztálkodást és az étkezést segítik, szükség esetén az ápolást végzik.
Segítő, támogató szakemberek
A korai időszakban a sorstárs támogatók vagy a támogató szakemberek a fogyatékos gyermeket és családját támogatják. A szociális szolgáltatásokban a segítők vagy támogatók az önállósodás útjára lépett értelmi fogyatékos felnőtteket az élet minden területén támogatják, az önkiszolgálástól a háztartáson, a munkába járáson és a szabadidős programokon keresztül a döntéshozatalig, a lelki problémák megoldásáig.
Foglalkozásvezetők, munkavezetők
Az alapítványban folyó munkát és a munkajellegű foglalkozásokat olyan szakemberek vezetik, akik a gyógypedagógia mellett valamilyen kézművességhez, kertészkedéshez, konyhai előkészítéshez, stb. is értenek.
Adminisztrációban dolgozók
A központi irodán és a központi gazdasági csoporton kívül számtalan munkatársunk dolgozik az intézményi irodákban és a foglalkoztatási centrumban.
Gépkocsivezetők
Az alapítvány ügyfeleinek szállítását, valamint az ebéd és egyéb tárgyi eszközök, adományok szállítását 8 gépjármű és 8 gépkocsivezető végzi egy diszpécser irányítása alatt.
Élelmezésben dolgozók
A nagyobb intézményekben tálalókonyhák gondoskodnak a megrendelt étel kiosztására valamint a reggeli és a vacsora elkészítésére. A lakóotthonokban a lakók maguk készítik el az ételeket.
Karbantartók
A karbantartók brigádja intézményről intézményre járva fúr-farag, javít.
Takarítók
A takarítás az egyik legfontosabb és legigényesebb munkakör az alapítványban. Egy kicsit mindannyian takarítók is vagyunk, mert a tisztaság, az ingatlanok gondozottsága nagyon fontos számunkra, mert ez meghatározza a szolgáltatások színvonalát és a lakhatási és munkahelyi minőséget.