Facebook elérhetőségek

Down Alapítvány központi facebook oldala

https://www.facebook.com/downalapitvany

 

Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központ
A Korai Fejlesztő Központ egy olyan közoktatási intézmény, amely elsősorban értelmi fejlődésükben eltérő, sajátos nevelési igénnyel bíró, Down szindrómás csecsemők és kisgyermekek családi nevelését kívánja segíteni speciális fejlesztéssel, terápiás eljárásokkal, tanáccsal, a gyermekek első három évének fejlődési sajátosságait kihasználva. Ezt a tevékenységet a szülőkkel együtt, a család igényét, lehetőségét figyelembe véve valósítjuk meg.

https://www.facebook.com/DownAlapitvanyKoraiFejlesztoKozpont

 

Down Alapítvány Down Alapítvány 1. számú Átmeneti és Napközi Otthona
A Down Alapítvány 1. számú Átmeneti és Napközi Otthona értelmi fogyatékos felnőttek átmeneti és napközi otthonaként üzemel a XI. kerületben, Budapesten.
1993-ban kezdtük meg működésünket, 2002-ben költöztünk a Szalóki utcába, ahol jelenleg 30 fő részére biztosítunk napközbeni, illetve 21 fő részére átmeneti bentlakásos ellátást. Kliens-központú ápoló-gondozó tevékenységünk során személyre szabottan alakítjuk a hosszabb-rövidebb ideig nálunk tartózkodó Kliensek mindennapjait. Lakóinkat kis létszámú, 2–5 fős szobákban helyezzük el. Hétvégére is teljes ellátást, felügyeletet és programokat biztosítunk.

https://www.facebook.com/downalapitvany.szalokiotthon

 

Down Alapítvány Down Alapítvány 2. számú Átmeneti és Napközi Otthona
A Down Alapítvány Zágrábi Gondozóháza értelmi fogyatékos felnőttek átmeneti és napközi otthonaként üzemel a X. kerületben, Budapesten.
2006. decemberében kezdte meg működését, ahol jelenleg 43 fő részére biztosítunk napközbeni, illetve 30 fő részére átmeneti bentlakásos ellátást. Kliens-központú ápoló-gondozó tevékenységünk során személyre szabottan alakítjuk a hosszabb-rövidebb ideig nálunk tartózkodó Kliensek mindennapjait. Lakóinkat kis létszámú, 2–5 fős szobákban helyezzük el. Hétvégére is teljes ellátást, felügyeletet és programokat biztosítunk.

https://www.facebook.com/downalapitvanygondozohaza

 

Down Alapítvány Csengery Lakóotthon
A Csengery utcai Lakóotthont 2003-ban létesítettük a belvárosban, a VI. kerület viszonylag csendes környékén, egy századelején épült polgári lakás első emeletén. 2004 óta él benne kilenc értelmileg akadályozott fiatalember, akik a városi élethez szoktak és viszonylag önálló életet élnek, tehát kevesebb fizikai segítséget (ápolást, gondozást, önállóságra tanítást) igényelnek.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100019133736417

 

Down Alapítvány Andor utcai Lakóotthon
Az Andor utcai Lakóotthonban, 3 panellakásban 15 középsúlyos értelmi fogyatékos fiatal él önálló életet kis segítséggel.

https://www.facebook.com/Andor-Lakootthon-Down-Alapitvany-1796879177209161/

 

Down Alapítvány Márga utcai Lakóotthon
A Márga utcai Lakóotthonunk elsősorban a Down Alapítvány nyugdíjas korúaknak szánt lakóotthona, egy kétgenerációs ház hatalmas kerttel és szuterénnel Kőbánya kertvárosában, a Márga Utcában. Tizenkét lakó költözött az otthonba, ők korábban az Andor Utcai Lakóotthonunkban laktak.

https://www.facebook.com/Down-Alap%C3%ADtv%C3%A1ny-M%C3%A1rga-Utcai-T%C3...

 

Down Alapítvány Sarokház Lakóotthon
A Sarokház Lakóotthonban 12 fiatal értelmi fogyatékos ember él Budapest XV. kerületének kertvárosi részén. Ezek a fiatalok felnőtté válva önállóságra vágynak, arra, hogy úgy élhessenek, mint mindenki más. A lakóotthon megteremtése és benne az önálló élet kialakítása az értelmi fogyatékos ember számára lehetővé teszi, hogy itt közöttünk éljen, mint bárki más, dolgozhasson, szórakozhasson és elfogadható emberi életet élhessen.

https://www.facebook.com/Down-Alap%C3%ADtv%C3%A1ny-Sarokh%C3%A1z-Lak%C3%...

 

Down Alapítvány Felcsúti Lakóotthon
A Felcsúti utcai Lakóotthon Budapest XVI. kerület családi házas övezetében 2015. óta ad helyet 12 ügyfelünknek, akik boldogan élnek az otthonban. A házhoz tartozó nagy kertben zöldséget, gyümölcsöt termelnek és tyúkokat nevelnek a lakók.

https://www.facebook.com/dwnfelcsut/

 

Down Alapítvány Lágymányosi Foglalkoztató Centrum
A Down Alapítvány Foglalkoztatási Centruma 2007. óta teszi lehetővé az alapítvány támogatott foglalkoztatási formáinak integrált működtetését.
A Down Alapítvány komplex szolgáltatásrendszerének egyik fő célkitűzése a felnőtt értelmi sérült emberek segített önálló életének szolgálata, szakmai támogatása. A segített önálló élet legfontosabb eleme a munka és a munkával megszerzett jövedelem, amelyből az önálló élet finanszírozható.
Az alapítvány intézményeiben élő és az alapítvány segítségét kérő értelmi fogyatékos személyeken kívül megváltozott munkaképességű embereket is foglalkoztatunk.

https://www.facebook.com/lagymanyosidown

 

Down Alapítvány Rehabilitációs és Sportcentrum
A Rehabilitációs és Sportcentrum a Márga utcai Lakóotthonnal egy épületben kapott helyet. A Sportcentrum szolgáltatásait ügyfeleink és családtagjaik kedvezménnyel, más érdeklődők kedvező áron vehetik igénybe.

https://www.facebook.com/down.alapitvany.sportcentrum

 

Down Alapítvány Webáruháza

https://www.facebook.com/DownAlapitvanyWebaruhaza?fref=ts

 

Down Alapítvány Mentális Akadálymentesítés
A mentális akadálymentesítés azért jött létre, hogy a felnőtt fogyatékos embereket segítse az önálló élet minden mozzanatában. Legyen szó hivatalos ügyek intézéséről, munkavállalásról, orvosi vizsgálatról, sportról, szabadidő eltöltésről, vagy akár a szavazati jogának gyakorlásáról.

https://www.facebook.com/mentalis.akadalymentesites?fref=ts

 

Down Alapítvány Sorstársi Segítőszolgálat
„Megszületett a gyermeked, aki más, mint akit szeretetteljes tervezgetéssel vártál és elképzeltél. Egy gyermek, akinek több segítségre van szüksége, mint egy átlagos kisgyereknek. Talán kétségbe vagy esve, talán úgy érzed, nem tudsz megbirkózni a nehézségekkel. Talán aggódva keresed a válaszokat a benned felmerülő rengeteg kérdésre. Tudtad, hogy ezekre a gyötrő kérdésekre vannak válaszok? Reményt adó válaszok sorstársaktól. Ők tudnak Neked segíteni információkkal, a tapasztalatukkal, az együttérzésükkel, a megértésükkel fájdalmad elviselésében. „

https://www.facebook.com/groups/vansegitseg.sorstarsszulo/

„A Sorstárs segítő szülők ZÁRT csoportja azon szülők számára alakult, akik elvégezték a Down Alapítvány sorstárs segítő képzését. Ők azok, akik az érintettség okán, baráti melléállással, a megélt sors tapasztalatainak átadásával átsegíthetik a valamilyen rendellenességgel született gyermekek szüleit az első traumán, és támogatást nyújthatnak a speciális élethelyzettel járó nehézségek leküzdésében.”

https://www.facebook.com/groups/332127493858196/