Hírek

Élni TELJESEN Jó! címmel tartottak országos életvédelmi napot Székesfehérvár belvárosában, november 18-án. Az MKPK Családügyi Bizottságának támogatásával, a Székesfehérvári Egyházmegye szervezésében rendezett eseményen neves előadók részvételével kerekasztal-beszélgetések, tanúságtételek, workshopok várták az érdeklődőket. Alapítványunkat Steinbach Éva képviselte a rendezvényen.

Sok érmet szereztek alapítványunk sportolói az évadzáró MSOSZ Országos Tenisz Versenyen, a budapesti Golden Ace & Sport Tennis Club-ban, november 16-án. A megmérettetésen 8 egyesület 72 sportolója fogott ütőt a kezébe. Alapítványunk ügyfelei közül húszan indultak a versenyen és kiváló szereplésük számos dobogós helyet hozott. 

Alapítványunk idén is csatlakozik az ország legnagyobb élelmiszergyűjtő akciójához. November 17 és 19-e között Budapesten, az Erdőkerülő úti Aldiban megtaláltok bennünket. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében november 17-től november 19-ig kerül sor az év legnagyobb élelmiszergyűjtő akciójára. Az ország 153 településén 356 áruházban összesen 6500 önkéntes gyűjti majd a felajánlásokat.

Két arany és egy ezüstérmet hoztak el alapítványunk ügyfelei a november 14-én tartott megmérettetésről, amelyen 6 csapat 19 párosa gurított a budapesti Pool Harbour Centerben. Alapítványunk három intézményéből öt ügyfél indult a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség és a SOFI Életjel Alapítvány közös szervezésű eseményén. 

A versennyel az idén eltávozott elnökségi tagukra, a Családi Program néhai vezetőjére, a sportág nagy barátjára emlékeztek. A megnyitón tiszteletét tette Lengyel Lajos MSOSZ elnök és Máté-Schwarcz Gergely MSOSZ sportigazgató is. 

Az EffekTeam Közösség. Hatás. Jövő címmel tartott konferenciát október 5-én a fővárosban, amely fókuszában a fenntarthatóság kérdése állt. Az eseményen szó volt a fenntarthatóság és a jövő kapcsolatáról, és arról is, hogy milyen trendek befolyásolják majd a jövőben a cégek működését.

1997 óta számít világnapnak a Szociális Munka Napja. A világnapi státusz elősegíti, hogy a szociális ágazatban dolgozók munkája nagyobb elismerést és megbecsülést kapjon. 

Dr. Gruiz Katalin a Down Alapítvány elnökének köszöntője:

Alapítványunkkal is találkozhattak a látogatók a megváltozott munkaképességűek számára, a Motiváció Alapítvány által szervezett Állásbörzén, november 8-án. A programnak az ibis Styles Budapest Airport szálloda adott helyszínt. Alapítványunk képviselője munkatanácsadással és az alapítvány saját kiadású, könnyen érthető, a munkavállalást segítő kiadványaival várta az érdeklődőket a börzén.

 

Kézműves foglalkozásokkal várta a Down Alapítvány a családok kisebb-nagyobb tagjait október 29-én, a fővárosban megrendezésre került az Öko Zsibongó Green családi rendezvényen. A különleges program az egészség és a környezettudatosság jegyében került megrendezésre. 

Az Örökbefogadás világnapján alapítványunk is köszönt minden érintettet! A Down Alapítvány most már az örökbefogadásban is segíthet. A világnap olyan családok ünneplése, akiket az örökbefogadás hozott létre, vagy akiknél tervben van az örökbefogadás megvalósulása, a világnapi ünnep ehhez kíván támogatást adni. A nap jelképe a a tenyérre rajzolt mosolygós arc lett.

Lezajlott az EDSA (Európai Down-szindróma Társaság) éves közgyűlése, amelyen alapítványunk elnöke Dr. Gruiz Katalin is részt vett. Az október 27. és 29-én Madridban tartott találkozóra előzetesen EDSA DS tagszervezeteinek mintegy 35 képviselője jelezte részvételét, 20 különböző országból.

 Dr. Gruiz Katalin, a Down Alapítvány elnökének beszámolója a közgyűlésről: