HÍREK

2021. 10.

A Ringier Axel Springer Magyarország támogatásával létrejött egy remek „zöld” program Bolygóbarát Budapest, Interaktív séta a fenntarthatóság nyomában címmel.

A séta során a fenntartható fejlődés nevében számtalan közösségi és környezetbarát programban lesz részük a résztvevőknek.

Egyik állomása a Down Alapítvány Lágymányosi úti Foglalkoztatója, ahol a látogatók belekóstolhatnak a kézműves műhelyünk újrahasznosító munkájába.
A sétát Lénárd Anna képzőművész és Péczely-Kozák Zsuzsanna művészettörténész vezeti.

2021. 10.

Több mint 100 Down-szindrómás gyermek és testvére vehet részt az októberben indult Trilliárdnyi esély nevezetű programon vezetett állatkert látogatással, kis előadásokkal, uzsonnacsomaggal és élményfeldolgozó programmal.

 

https://www.szabadeuropa.hu/a/imadom-imadom-imadom/31496065.html

2021. 10.

A Sokk Egyesület hagyományteremtő céllal rendezi meg az I. CSŐSZ FUTÁS - jótékonysági futóversenyt Kőbányán, amelynek bevételét a Down Alapítvány Zágrábi utcai intézményének ajánlották fel a szervezők, több kőbányai szervezet közül kiválasztva.

A jótékonysági futás időpontja 2021. október 16. 11:00 óra. - Óhegy-park futókör.

2021. 09.

Sikeresen zárjuk a Foglalkoztatás 2019 programot, amelyben 12 fő értelmi sérült fiatal részére biztosítottunk nyílt munkaerőpiaci munkalehetőséget, 8 fiatal pedig a védett foglalkoztatásban próbálhatta ki magát. A program célja az volt, hogy támogatást nyújtsunk olyan értelmi sérült fiatalok munkaerőpiaci lehetőségeinek előmozdításában, akik az iskolai tanulmányaikat nemsokára befejezik vagy már le is zárták.

2021. 09.

13 Down-szindrómás fiatallal és testvéreikkel indultunk neki a versenynek. Készültünk testben és lélekben. Ekkora határtalan boldogságot, és még sokáig hallgathatom, biztos vagyok benne, ha legközelebb találkozom a kis harcossokkal, az lesz a kédésük, mikor megyünk megint versenyre vagy pályaedzésre. Annyira de annyira büszke vagyok minden egyes indulóra, nem akárhogy kűzdötték végig magukat a kijelölt pálya 800 méteres szakaszán, számukra sok esetben kihívást jelentő akadályokon.

A versenyzők felkészítését az OCR Gabor Team edzője Gabor Man végezte.

2021. 09.
Érzékenyítő tréninget tartottunk az Állatkert Alapítvány dolgozóinak.
A Down Alapítvány és az Állatkert Alapítvány egy közös projektjén belül down-specifikus érzékenyítő tréning zajlott fantasztikus hangulatban. A lelkes résztvevők egy nagy közös alkotás elkészítéséban ismerkedhettek meg a Down-szindrómás fiatalokkal.
2021. 08.
Ezen a vándorkiállításon a Down Alapítvány Fotóterápiás Művészeti műhely résztvevőinek 6 alkotása lesz kiállítva:
A dombóvári Presidium Közhasznú Egyesület
meghívja Önt és családját a
II.”…Benned a létra”
országos vándorkiállítás
megnyitójára.
A kiállításon fogyatékossággal élő
egyéni és csoportos kiállítók alkotásai láthatók.
Helyszín:
2021. 07.

Újra elindultak a nyílt munkaerőpiaci munkagyakorlatok a COVID-19 vírushelyzet miatti bezárások után. A Foglalkoztatás 2019 program keretében a Twentysix két új gyakornokot fogadott, akik egy héten keresztül, napi 4 órában látnak el éttermi kisegítői és előkészítői munkafeladatokat az étteremben. Balázs és Márk hamar belejött a munkába, jól érzik magukat a munkahelyen. Jó munkát kívánunk nekik!

A Foglalkoztatás2019 program az NSZI, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

2021. 07.

A Down Alapítvány idén július 8-11-ig Jánoshalmán, a Baráti Missziós Alapítvány házában tartotta meg a szokásos Down Dada sorstárs segítő tréningjét. A SZÜLŐ2020 pályázat keretében, az EMMI és az NSZI támogatásával 7 család, 13 felnőtt és 15 gyerek vett részt. A Covid miatt tavaszról nyárra halasztott rendezvényünk nagyon jól sikerült.

2021. 07.

Fotóterápiás művészeti műhelyünk kis csapatával jártunk a kilátókban, sokat fotóztunk, kiállítást látogattunk, bográcoztunk, és nagyon sokat túráztunk. Meglátogattuk a Zsivány sziklákat, jól el is fáradtunk. Jól esett utána a grill kolbász. 

Oldalak