HÍREK

2022. 06.

A Down Alapítvány idén is számos nyári táborral készül az érdeklődőknek. Táboraink 5 napos napközis táborok, melyekre bárki jelentkezhet, csaldban élők, iskolások, más szervezetekhez tartozók. Elsősorban enyhe-, és középsúlyos értelmi fogyatékos fiataloknak, felnőtteknek ajánljuk (14-99 éves korig).

2022. 06.

A héten zajlik a Breaking Barriers and building bridges (B4) nemzetközi ERASMUS+ pályázat nemzetközi találkozója Sevillában.

2022. 06.

Megnyitottuk Karantén Kiállításunkat ünnepélyesen 2022.05.27-én a Zuglói Civil Házban.

A kiállításon szereplő alkotások a vírus miatti bezártság idején készültek, így hűen tükrözik az akkori hangulatot.

A megnyitón Bege Nóra művészetterapeuta és fotográfus vezette végig a résztvevőket és a látogatókat a tárlaton beszélve a képek létrejöttéről, az érzésekről, amit kifejez egy-egy alkotás.

A kiállítás megtekinthető június 20-ig minden hétköznap 9-20 óráig.

2022. 06.

Agora HUB irodaházban rendezett kiállításunk megnyitója alkalmából workshopot rendeztünk. Az irodaházak közötti szabad téren az arra járó dolgozók leülhettek egy kis időre, és részt vehettek a Down-szindrómás emberek mindennapi tevékenységébe. Kulcstartót készítéhettek, ajtódíszt festhettek, sőt, Fida Kahlo stílusú karkötőket is készíthettek maguknak. Közben vidám hangulatú kirakodóvásáron vehették meg a foglalkoztató műhelyeinkben készített termékeket.

2022. 06.

A Down Alapítvány az EMMI és a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet Szülő2022 pályázatán nyert támogatás segítségével idén újra megrendezi a sorstársi mentorszülő képzését.

Helyszín: Jánoshalma, Baráti Missziós Centrum
Időpont: 2022. augusztus 11. csütörtök délutántól (az első étkezés a vacsora) augusztus 14. vasárnap ebédig

2022. 06.

Idén végre megtarthattuk szokásos gyereknapi programunkat.

A napot egy szuper sétahajókázással kezdtük,  ezután kikötöttünk a Margit-szigeten, ahol a gyermekek részt vehettek csoportos foglalkozáson, vagy lefoglalhatták magukat az általunk hozott játékszerekkel. Volt lehetőség Bringóhintózásra, nagy beszélgetésekre, kikapcsolódásra.

Ezúttal is köszönjük, hogy ennyien eljöttetek, nagyszerű élmény volt.

Szeretnénk megköszönni a Legenda kapitányának, Hudacsek Miklósnak, hogy ismét hajókázhattunk.

2022. 06.

A Magyar Posta Zrt. 2022. júniusában, három alkalommal, az ország három régiójában (kelet, központ, nyugat) a cég dolgozóinak és családjaiknak nagy családi rendezvényt tart. Számos programmal, játékkal és piknik kosarakkal várják a kicsiket és a nagyokat.

A rendezvénysorozaton több alapítvány is képviseli magát. A Down Alapítvány egy kiállítással a Fotóterápiás Művészeti Műhelyének képeiből és Janzsó Cili zumba foglalkozásaival. Cili napi három alkalommal tart táncos mozgást az érdeklődőknek.

2022. 05.

Hosszabb kihagyás után, idén végre újra korlátozások nélkül került megrendezésre az Adria Inclusive Games elnevezésű sportesemény, Olaszországban, Lignanoban. A programon a #IDOSPORT pályázat litván és olasz résztvevőivel együtt mi is jelen voltunk. A május 5-től 8-ig tartó rendezvény sorozaton rengeteg sportágban próbálhattuk ki magunkat, hogy pár példát említsek, kosárlabda, tenisz, judo, karate, strandfoci, gyeplabda, íjászat és még a motorsportba is bele kóstolhattunk. A hangulat nagyon jó volt, a srácok remekül érezték magukat, a programok változatosak voltak.

2022. 05.

Agora Irodaház aulájában kiállítjuk a Down Alapítvány Fotóterápiás Művészeti Műhelyének leghíresebb alkotásait.

Cím: 1133 Budapest, Váci út 116-118

A fotókat és a képzőművészeti alkotásokat értelmi fogyatékos résztvevőink készítették.

A kiállítás megnyitó rendezvényére szeretettel várunk mindenkit, amit egy vidám wokrshoppal, kézműves foglalkozással, vásárral, térzenével színesítünk június 8-án 11 órától 14 óráig.

A kiállítás az aulában 2022.06.01-étől augusztus végéig tekinthető meg munkaidőben.

Információ: Sebestyén Diána +36204631062

 

2022. 05.

Ma utazik ki a Down Alapítvány képviseletében két fiatal ügyfelünk és kísérőik Torinoba, ahol résztvesznek a Breaking Barriers and Building Bridges (B4) Erasmus+ projekt 5 napos workshopján. A projekt célja az értelmi fogyatékos fiatalok társadalmi szerepvállalásának elősegítése.

A workshopot az olasz partner (Il sogno di una cosa) szervezi. Érkeznek még fiatal felnőttek Spanyolországból, Csehországból és Horvátországból is. Az Alapítványt Aranyos Dávid és Miklósics Péter képviseli, akik hamarosan megérkeznek az olasz városba. Holnaptól indul az izgalmas szakmai program! :)

Oldalak