Sajtóközlemények

A Down Alapítvány minden évben megünnepli a Down-szindróma Világnapját, színielőadás is kapcsolódik a nevezetes nap programjaihoz. Az idei duplán ünnepnap az alapítvány életében. Hiszen, a világnapi események mellett ezen a napon kerül sor új szolgáltató centrumunk ünnepélyes megnyitójára is.
Sajtóanyag_Down-szindróma világnap 2024..docx
Háttéranyag_Down Alapítvány_ Bocskai Napközi Otthon.docx
2022. november 8-án a Budapest Marriott Hotel egy különleges eseménynek adott otthont.

Lugosi Dóri, (4 gyermek, közülük 1 Down-szindrómás gyermek édesanyja, az Elég Jó Anya című blog írója) kezdeményezésére egy érzékenyítő célú projekt született, aminek keretében Dóri egy kerekasztal beszélgetést szervezett Incze-Dusikova Barborával (Simply Creative), a projekt kommunikációs felelősével.
A kerekasztal beszélgetésen a Down Alapítványtól részt vett Dr. Gruiz Katalin kuratóriumi elnök és Magyari Tímea szakmai vezető, továbbá a Budapest Marriott Hotel PR és Marketing menedzsere, Lányi-Bíró Edina. A vendégek között jelen volt Berkeiné T. Petra (oliviaval_az_elet), aki három különleges mesekönyvet írt, különféle fogyatékosságokat segít megismertetni a gyerekekkel és a szülőkkel is.

A projekt célja megmutatni, hogy a Down-szindróma messze nem végzetes és igenis van jövő a diagnózis után is.

A beszélgetésre sokan kíváncsiak voltak, az eseményre számtalan érdeklődő eljött.
Marriott_mi a csoda_sajtóanyag_M.pdf
2023. március 21-e a Down-szindróma világnapja


Színes programokkal készül a Down-szindróma Világnapjára Az Értelmi Fogyatékosok Fejlődését Szolgáló Magyar Down Alapítvány. Flashmob, felemás tortasütés, diákszínpadi előadás, csak néhány az alapítványi programok sorából.
2017 január 1-én megkezdte működését a Down Egészségközpont a Budai Irgalmasrendi Kórház és a Down Alapítvány közös szolgáltatásaként. A központ várja az értelmi fogyatékos és halmozottan sérült pácienseket tanácsadásra és orvosi ellátásra.
A badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászat idén is elindítja figyelemfelhívó kampányát a Down-szindromások világnapja kapcsán. Hasonlóan a tavalyihoz, a Buboréka borokból befolyt összeget és a nyílt napon megrendezésre kerülő tobozaukcióból befolyt összeget felajánlották a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központjának, melyet ezúton is köszönünk Nekik!

A Folly Arborétum és Borászat sajtóközleményét mellékelve találják / találjátok.
Március 21, a Down Világnap alkalmából megemlékeztünk arról, hogy a Down Alapítvány 25 éves.
25 éve szolgálja a Down-szindrómás és más értelmi fogyatékossággal élő embereket, családjukat és azokat a szakembereket, akik ezen a területen tevékenykednek.
Fő célja az értelmi fogyatékos személyek teljes körű inklúziója - a tanulásban, a lakhatásban, a foglalkoztatásban, a szabadidős tevékenységekben, és a társadalmi részvételben egyaránt.
Hogy ez teljesüljön, innovatív, személyközpontú fejlesztést és támogató szolgáltatásokat nyújt a fogyatékos embereknek és mindent megtesz a szakemberek és az átlagember szemléletének pozitív irányú megváltoztatásáért.
Alapítványunk tevékenységét idén is támogathatja adója 1%-ának felajánlásával.
Adószámunk: 18005282-1-42. A felajánlás módjáról olvashat eten az oldalon.A ValuAable projektről megjelent közleményünk az Országos Sajtószolgálat oldalán - 2017.12.04.
Sajtóközlemény a Down Alapítvány Down Világnapi rendezvényeiről
Sajtóközlemény Down Világnap 03.21.pdf