Testvértáborok- MOL2017

Tréninggel kombinált élménytáborokat tervezünk értelmi fogyatékos gyermeket nevelő családokban élő nem fogyatékos testvérek számára. Fogyatékos gyermek születése az idősebb testvérnek a szülőkhöz hasonló lelki traumát okoz, aminek a feldolgozásában segítségre van szükségük.  Célunk a különféle korú és beállítottságú testvércsoportok számára élményterápia tartása, az élményre épülve pedig a probléma, a családban bekövetkezett változások feldolgozása és egyénre szabott kommunikációs stratégia kidolgozása pszichológus által tartott tréningen. A tevékenység, a megoldott feladat, a teljesítmény öröme lesz az a pozitív alap, melyre a trénerek építhetnek.

Down-szindrómás és más veleszületett rendellenességű gyermekek testvérei közül három korban és érdeklődésben eltérő csoport számára nyújtunk élményterápiát:

1. Élményterápia 8–13 éves gyermekeknek
  2. Mozgásélmény 6–12 éves gyermekeknek
  3. Művészet és önismeret 13–18 éves fiataloknak

Csoportonként 5 előkészítő találkozón a szülők és a gyerekek találkoznak a pszichológussal és a terapeutákkal, akik megismerik és felmérik a srácok helyzetét, állapotát, érdeklődési körét és javasolják ki a legmegfelelőbb élményterápiát a testvér számára.

A programot támogatja a MOL Gyermekgyógyító Alapítvény, és az Új Európa Alapítvány.