Fotó- és Művészetterápia

2022. 06.

A Zuglói Civil Házban rendezett Kreatív Karantén c. kiállításunkról és a Fotóterápiás Művészeti Műhely munkájáról szóló riport, a Zugló TV KultúrZug c. műsorában.

2019. 10.

2019 őszén meglátogattuk a Frida Kahlo kiállítást a Magyar Nemzeti Galériában. a Fotóterápiás művészeti műhely Down-szindrómás résztvevői fotókat készítettek a tárlaton. Ezekből a fotókból dolgoztunk tovább. Hogyan? megtudhatod a videóból.

2018. 04.

„Egy élet értelme, a művészet nem lehet más, mint hogy hozzájáruljon a minden emberben és a világban fellelhető szabadság és felelősség növeléséhez.” Albert Camus 


Az emberi szabadság kincsei… értékteremetés művészetterápiával 

A Down Alapítvány fotóterápiás projektje is bemutatkozik azon a művészetterápiás kiállításon, mely az ELTE TÁTK Szociális munka Tanszék szervezésében kerül megrendezésre . 

2017. 08.

2017-ben is folytatódott a Fotó és művészetterápia, az értelmi fogyatékos gyermekek és felnőttek  fotográfián alapuló művészetterápiája, környezetvédelmi nevelése. A programot az E-on támogatta.

2016. 12.

Élményterápia címmel exkluzív fotókiállítás nyílt a Kolta Galériában. A fotókiállítás képanyaga a Down Alapítvány Fotó és művészetterápiás projektjének eredményeképpen jött létre. 

2016. 11.

A Down Alapítvány által a Gyermekgyógyító program keretein belül 2015 Októberben indult a Fotográfián alapuló művészetterápia. A Fotográfián alapuló művészetterápia középsúlyos értelmi fogyatékos ( főként a Down szindrómás) gyermekkel folytatott fototerápián keresztül hivatott bemutatni az alkotás hatékonyságát egy olyan művészeti ág alkalmazásával, mely a modern technika vívmányaképp viszonylag egyszerű, könnyen tanulható technikával tud eredményt produkálni.
A programot a MOL és az Új Európa Alapítvány támogatta. A résztvevők fotóiból készülő naptárt mutatjuk be.

2016. 08.

2015 októberében indult Fotó és művészetterápiás foglalkozások és tábor összefoglaló videója. A videó a Fotó és művészetterápia zárórendezvényén került levetítésre 2016.július 29-én a Zuglói Civil Házban. A képek többségét a terápia résztvevői készítették. A programot a MOL és az Új Európa Alapítvány támogatta a Gyermekgyógyító program keretén belül.