Programok, Események

2022. 06.

A Magyar Posta Zrt. 2022. júniusában, három alkalommal, az ország három régiójában (kelet, központ, nyugat) a cég dolgozóinak és családjaiknak nagy családi rendezvényt tart. Számos programmal, játékkal és piknik kosarakkal várják a kicsiket és a nagyokat.

A rendezvénysorozaton több alapítvány is képviseli magát. A Down Alapítvány egy kiállítással a Fotóterápiás Művészeti Műhelyének képeiből és Janzsó Cili zumba foglalkozásaival. Cili napi három alkalommal tart táncos mozgást az érdeklődőknek.

2018. 08.
A Down Alapítvány Fotó és művészetterápiás fiataljai segítségével egy demonstrációs programmal szerepeltünk a Sziget fesztiválon a Civil szigeten. Hat nap alatt hat óriásfestményt készítettünk integráltan a szigetlakó turistákkal együtt. Közben kézműves foglalkozás is folyt, virágfűzért, újrahasznosított party kellékeket, mint fülbevalók PET palckból, nyakláncot, karkötőt. Pólófestést, mandala színezést, arc, és testfestést folytattunk pavilonunknál egész nap. Jó előre attól tartottunk, nem fognak a szigetlakó fiatalok ránk találni, és nem tudjuk a programunkat integráltan lebonyolítani. De nagyon jó helyen volt a Civil sziget, és azon belül is a Down Alapítvány tábora. Körülöttünk pihentek a fiatalok, és szó szerint a nap bármely szakában özönlöttek, hogy részt vegyenek programjainkon. Rendíkvüli élményt jelentett számunkra, hogy a külföldi közönség mennyire befogadó az értelmi fogyatékos emberekkel szemben. Barátságosak, bátorítóak, és nagy szeretettel fogadtak bennünket. Nem csak a Civil sziget területén, hanem a Sziget fesztivál számos program helyszínén tapasztaltuk toleráns, elfogadó, barátságos, és szeretetteljes viselkedésüket. Külön élményt jelentettek a rendkívül színes programok, melyeken napközben, és este is részt vehettünk a Down-szindrómás fiataljainkkal. Boldogan mentek ki haza, ki lakóotthonába, mert annyi és olyan élmény érte őket, amiket a hétköznapokon nem tapasztalhatnak meg. Festményeink jól sikerültek. Voltak kötöttebb témájú képeink, de sok helyet hagytunk a szabad festésnek is. Jövőre is megyünk!!!!
2017. 07.

Tavalyi video a Group'n Swinges fellépésről: Janzsó Cili zongorázik, a Nemadomfel gospel kórus énekel és az alapítvány hastánccsoportja zárja a frenetikus előadást.

Cili két számot zongorázik a rózsa jegyében:

- Nyílik még a sárga rózsa és

- Ha én rózsa volnék

A Nemadomfel Gospel Kórus is beszáll, majd a Sarokház hastáncosai, Molnár Ferkó dobszólója és persze a Group'n Swing fantasztikus zenészei....

Ezt a koncertet már hagyományosn minden évben megrendezi a Group'n Swing Együttes a  Down Alaptvánnyal együtt, a Down Alapítvány javára.