70 000 forintért kelt el a Fotóterápiás művészeti műhelyből kikerült fotó

2019. 05.

Fotórterápiás művészeti műhelyünk két képet ajánlott fel árverésre a Transzplantációs Alapítványnak. A szervátültetett gyermekek és családjuk táboroztatásának finanszírozására rendezett online aukción Aranyos Dávid, Tihany című fotójára licitáltak legelőször! 

Aranyos Dávid fotója 70 000 forintért kelt el.

Molnár Ferenc festményéről készült repró 10 000 forintért kelt el.

Az aukció bevételéből a Transzplantációs Alapítvány 24 fő táboroztatását tudta finanszírozni.

Transalap a honlapján hírt ad az árverésről.

Fotóterápiás művészeti műhelyünk 4 éve működik aktívan, értelmi fogyatékos felnőttek, Down-szindrómás gyermekek és testvéreik vesznek részt foglalkozásainkon, táborainkon. Maga a foglalkozás terápiás hatása sem vitatható, ezek betetőzése, lezárása táborokban történik. A kiállítások rendezésére a pozitív megerősítés miatt is szüksége van a résztvevőknek.

Arra azonban külön büszkék vagyunk, hogy foglalkozások terápiás hatásán túlmenően olyan alkotások születnek egy-egy tematikus évünk alatt, melyek kívülállók számára nemcsak hogy piacképes, élvezhető, de a művészvilág összesúg a nézőtéren, és álmélkodik.

Mi is álmélkodunk, és drukkolunk, és azon is dolgozunk, hogy még szélesebb körben terjesszük az értelmi fogyatékos emberek különleges képességeit.

Aranyos Dávid Tihany
Molnár Ferenc Csendélet
Árverés, háttérben Molnár Ferenc képe