Vértes tábor- Fotóterápiások az Erdőmenttőkkel a természet védelméért

2019. 07.

Idén a fotóterpiás művészeti műhely nyári táborát a Vértes táborban tartottuk. A romantikus környezetben megbúvó Vértes Tábor a Vértesi Tájvédelmi Körzet északkeleti sarkában, Mórtól 10 km-re, Pusztavámtól 4 km-re található. A szállás az erdő közepén helyezkedik el. 
Vasárnaptól keddig értelmi fogyatékos felnőtt résztvevőink, a hét második felében a családok Down-szindrómás gyermekeikkel és testvérükkel vettek részt a tábor színes programjain.
A táborhelyen és környezetén látszik, hogy a helyi Erdőmentők Alapítvány több csapata védi a területet, amerre csak jártunk szinte érintetlen csoda, gazdag élővilág fogad. Tájékoztató táblák figyelmeztetnek mi a helyes magatartás az erdőben, és hogy nem csak a saját védelmünk érdekében, hanem az erdei állatokra való tekintettel se térjünk le az erdei ösvényekről, kijelölt útvonalakról az erdőben. Ez a szellemiség áthatja az erdőt, a tábort, és a varázslatot, melyet e hely sugároz.
Fotókat készítettünk, meséltünk, rajzoltunk, fotogramot készítettünk, csillagokat vizsgáltunk, pelét lestünk fészkében, pillangót szelidítettünk, erdőt jártunk, lopakodtunk, rókával bandáztunk, vaddisznó nyomokat követtünk, őzikét csodáltunk, erdei egér családot vendégeltünk meg. Esténként kicsit megilletődve álltunk a sötét erdő közepén, körülöttünk mozgalmas harctere az élővilágnak, néha megfoghatatlan és félelmetesnek tűnhetett, bár sokan igazi bátorságról tettek tanúbizonyságot  Nagyokat fociztunk, hatalmasakat nevettünk, de sokszor csak ültünk, és hallgattuk mit suttog nekünk az erdő. Még sokáig a varázslat hatása alatt leszünk. Köszönjük bátor és ügyes kitartó résztvevőinknek, a Vértes Tábornak, segítőinknek ezt a csodálatos hetet az erdő közepén.

Fotó és művészetterápia környezet-, és erdővédelmi programját az E.On támogatta.

Oldalak