"Value-able", a munkahelyi inklúziót előmozdító európai projekt folytatása

2019. 10.

A szakmai szervezetek és vállalkozások közti együttműködés az olasz AIPD vezetésével és különböző egyesületek, egyetemek és képző intézmények támogatásával valósul meg. 103 cég, 6 európai ország, 400 értelmi fogyatékos munkavállaló. "A harmadik pályázat célja 200 partner és 8 európai ország elérése, és sikerülni fog!”

 

 A Valueable európai projekt folytatódik és növekszik, hogy népszerűsítse és támogassa az értelmi fogyatékos munkavállalók szakmai integrációját a vendéglátóiparban.  Az első és a második szakasz (2014-2017 és 2017-2019) után a kezdeményezés harmadik “évadja” 2019. szeptember 15-én indult és egészen 2022 januárjáig tart. A projektet az AIPD (Down-szindrómás Személyek Olasz Egyesülete) vezeti és számos értékes partner támogatásával valósul meg: egyesületek, egyetemek és további képző intézmények (lásd Melléklet).

 

Mi a Valueable?

A "Valueable - handing opportunities" egy nemzetközi tanúsítvány azon vendéglátóhelyek részére, amelyek az értelmi fogyatékos emberek számára lehetőséget biztosítanak a  szakmai fejlődésre.

Az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) által bejegyzett védjegy.

 

A védjegyet két évre adják ki három verzióban a cégek elköteleződésétől függően.

 

  • A bronz fokozatot azok a cégek viselhetik, akik gyakornoki lehetőséget biztosítanak;
  • Az ezüst védjegy fémjelzi azokat a vállalkozásokat, amelyek legalább három hónapos határozott idejű vagy határozatlan idejű munkaszerződést kötnek legalább egy értelmi fogyatékos munkavállalóval;
  • Végül, az arany védjegy azoknak a vendéglátóhelyeknek szól, amelyek legalább egy értelmi fogyatékos munkavállaló alkalmazásán kívül a Valueable védjegy nagyköveteiként más cégeket is ösztönöznek a csatlakozásra.

 Ezeket a vállalásokat a tagok által aláírt Magatartási Útmutató tartalmazza.

 

Számokban

Az Európai Uniónak és az Erasmus+ programnak, számos ember munkájának és a vállalkozó világ nyitottságának köszönhetően a Valueable hálózatnak ma 103 partnere van hat országból: Portugália, Spanyolország, Olaszország, Németország, Magyarország és Törökország.

Körülbelül 400 értelmi fogyatékos személynek nyílt lehetősége kipróbálni magát hotelben, étteremben, panzióban, bárban vagy gyorsétteremben gyakornokkért vagy alkalmazottként.

 

Az inklúzió hasznos!

Számos Valueable munkáltató beszámolója szerint az inklúziónak mind teljesítménybeli, mind kapcsolati előnyei is vannak: az értelmi fogyatékos dolgozók megbízható, stabil, szorgalmas munkaerőt képeznek, mert számukra a munka olyan érték, ami sokkal több egy szerződésnél. Továbbá, jó hatással vannak a munakhelyi közösségre, ami ezáltal összetartóbb, kevésbé konfliktusos, támogatóbb és együttműködő lesz.

 

Az új “évad”

Az új projekt a két megelőző program folytatása és ugyanazt az eszköztárat fogja használni, amely a következőkből áll: a védjegy, az értelmi fogyatékos gyakornokok és alkalmazottak önállóságát támogató alkalmazás, a személyzet felkészítésére készült oktatóvideók és a menedzsereknek szóló online kurzus. Ezeken kívül négy új eszközt fogunk kifejleszteni:

 

  • Szállodaláncokra és éttermekre vonatkozó protokoll;
  • Akkreditációs protokoll olyan szakmai szervezetek számára, akik szeretnének részt venni a Valueable tevékenységében;
  • Könnyen érthető HACCP kurzus;
  • E-learning kurzus és kiegészítő anyagok a szakmai szervezetek mentorai számára, akik szeretnének csatlakozni a Valueable célkitűzéseihez.

 

Az új eszközök tesztelése érdekében a projekt résztvevői gyakorlatokat fognak biztosítani saját országukban, illetve külföldön a hálózat partnereivel együttműködve.

“Az a célunk, hogy a projekt végére 200 partnert és összesen 8 országot vonjunk be a hálózatba 2021 végére: az eddig elért sikereket figyelembe véve magabiztosak vagyunk – számolt be Paola Vulterini, projektvezető.”

Bővebb információk: Szabó Alexandra, szabo.alexand [at] gmail.com