Ismét Szerethető Munkahely lettünk

2020. 11.

Több száz cég részvételével kihirdették a Szerethető Munkahelyek Díj nyerteseit a Dreamjobs online fórumán. A Dreamjobs új generációs állásportál 4. éve szervezi meg a Szerethető Munkahelyek Díj versenyét és a díjátadót. A Down Alapítvány harmadszor vett részt ezen a megmérettetésen és harmadszor is elnyertük a Szerethető Munkahelyek díjat.

Minden résztvevő szervezet egy cégprofil elkészítéséével nevezhetett be a versenybe. Az idei cégprofilnak tartalmaznia kellett azt is, hogy ki hogyan birkózott meg a COVID-19 okozta munkaerő piaci kihívásokkal, változásokkal. Milyen módszereket használ, milyen mértékű az elbocsátás. Mit tesznek azért, hogy ügyfeleik és munkavállalóik elégedettségét fenntartsák.

1100 szervezet nevezett be a versenybe, melyből a jegobb eredményt 150 KKV, 35 nagyvállalat és 10 erdélyi cég érte el.
A cégprofilokat bárki értékelhette egy hónapon át, aki a Dreamjobs portállal kapcsolatban állt: érdeklődők, állást keresők, munkaadó cégek. Ezen kívül a Dreamjobs promótált is ebben a témakörben.

Az értékelők 1-5-ig terjedő skálán értékelték a szervezetek profilját. A Dreamjobs algoritmusa random szerűen 5 szervezetet dobott fel az értékelőknek, így minden résztvevő azonos esélyekkel indulhatott. Direkt szavazásra nem volt lehetőség, a vállalkozások saját dolgozói nem szavazhattak saját munkahelyükre.

A versenyt támogató cégek egyben a szakmai zsűri tagjai is voltak. Ők ítélték oda a különdíjakat. Zsűritagot a teljesség igénye nélkül: Alcoa, Drogerie Markt, Café Frei, Coaching Centrum, Eisberg Hungary Kft., Laposa birtok, The body shop.

Nagy öröm számunkra, hogy ilyen sok ember tartja fontosnak a Down Alapítvány munkáját, társadalmi szerepvállalását, és így idén már harmadszor nyerhettük el a Szerethető Munkahelyek Díjat. Ez a díj segíti Alapítványunkat a munkaerő toborzásban, dolgozóinkat pedig büszkeséggel tölti el, hogy ennél a szervezetnél dolgozhatnak. Úgy érezzük, hogy a vezetés profizmusának és dolgozóink áldozatos munkájának köszönhető, hogy elnyertük ezt a díjat.