Lengyel Beáta, Szalóki Gondozóház és Lágymányosi Foglalkoztatási Centrum vezetője

2019. július 1. óta vagyok  a Down Alapítvány munkatársa, az 1. számú Átmeneti és Napközi Otthon (1116 Budapest, Szalóki u. 53.) valamint a Lágymányosi Foglalkoztatási Centrum ( 1111 Budapest, Lágymányosi u. 15.) intézményvezetőjeként.

Izgalmas, összetett, sokrétű a feladatom, hiszen arra vállalkoztam, hogy a három szakmai egység munkájának összehangolása mellett a mindennapokban segítsem a munkatársaimat  abban, hogy minél jobban ellássák a feladataikat, az  ügyfeleinket  pedig  abban, hogy megkapják  az elvárásaiknak,  szükségleteiknek megfelelő színvonalas ellátásokat, szolgáltatásokat.

Igyekszem rendelkezésre állni, jelen lenni, hogy meglássam, hol mennek igazán jól a dolgok, hol szükséges változtatni, ki köré kell  a segítséget megszervezni.

Vezetőként  olyan célokat, feladatokat, jövőképet  szeretnék  a munkatársak elé tárni, amellyel tudnak azonosulni, elérése   érdekében szorgalmasan, kitartóan, legjobb szakmai  tudásuk  szerint az ügyfelek érdekeit szem előtt tartva   végzik a munkájukat.

Az  Alapítvány szellemiségével, értékeivel teljes mértékben  tudok azonosulni, azt  szem  előtt tartva szeretném elérni, hogy  egységes arculata legyen az általam vezetett intézményeknek.

Pedagógus, mentálhigiénés segítő, mediátor,  szociális szakigazgatás-szervező képesítéssel  rendelkezem.
14 évig tanítottam  általános iskolában,  4 évig voltam fiatalkorúak hivatásos pártfogója, és 17 évet töltöttem a Fővárosi Kormányhivatal I. és II. kerületi gyámhivatalában ügyintézőként, megbízott osztályvezetőként.
Szolgáltató szemlélettel láttam el mindig is a feladataimat, az ügyfelek felé kellő elfogadással, megértéssel fordultam, bátorítással, ösztönzéssel sokat lehetett javítani a kilátástalannak tűnő élethelyzeteken.

Bízom benne, hogy munkánkkal, hozzáállásunkkal minőségi élethez juttatjuk ügyfeleinket, és segítségünkkel megkapják mindazt, amire vágynak!