Könnyen érthető kommunikáció, egyenlő esélyű hozzáférés - online konferencia

2021. 05.

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar és a Könnyen érthető kommunikáció – könnyen érthető élet honlap kisközössége online konferenciát szervez, amelyen az egyenlő esélyű hozzáférésen belül kiemelt szerepet kap a könnyen érthető kommunikáció.

A konferencia apropóját az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar gyógypedagógia-tanár mesterképzés projekt szemléletű oktatása során az egyenlő esélyű hozzáférés témakörében készült termékek adják. Céljuk, hogy a konferencia rávilágítson, a felsőoktatás során a képzésben résztvevők szerepköre túlmutat az információk befogadásán, azt integrálva önmaguk tudnak a gyógypedagógia területén hasznosítható tartalmakat létrehozni.

A konferencia kiemelt témája a könnyen érthető kommunikáció, melynek területén az elmúlt évtizedben jelentős nemzetközi és hazai szakmai eredmények születtek. Ezek lehetővé teszik, hogy a gyakorlat mellett a kutatási eredményekre alapozott kommunikációs eljárás erősödjön meg az egyenlő esélyű hozzáférést biztosító infokommunikációs repertoárban.

A konferencián Dr. Gruiz Katalin is előadó, témája: Könnyen érthető kommunikáció, inkluzív szolgáltatások.

https://www.barczi.elte.hu/kekkonferencia2021