Foglalkoztatás 2019 program zárása

2021. 09.

Sikeresen zárjuk a Foglalkoztatás 2019 programot, amelyben 12 fő értelmi sérült fiatal részére biztosítottunk nyílt munkaerőpiaci munkalehetőséget, 8 fiatal pedig a védett foglalkoztatásban próbálhatta ki magát. A program célja az volt, hogy támogatást nyújtsunk olyan értelmi sérült fiatalok munkaerőpiaci lehetőségeinek előmozdításában, akik az iskolai tanulmányaikat nemsokára befejezik vagy már le is zárták.

Egy munkaorientáció és képességfelmérő jellegű beszélgetést követően a résztvevők egyéni vagy csoportos munkafelkészítésben vehettek részt, amelynek részét képezte a munkával kapcsolatos tudás és készségek elsajátítása és a munkahelylátogatás is. Az ezt követő munkavállalást a Down Alapítvány mentorai támogatták és koordinálták az első naptól egészen a munkagyakorlat végéig. A fiatalok képzése mellett a fogadó munkahelyek felkészítésére is nagy hangsúlyt helyeztünk: az ügyfeleinkkel együtt dolgozó munkatársak úgynevezett érzékenyítő foglakozásokon vettek részt, ahol a praktikus tudnivalók mellett kétségeiket, kérdéseiket és pozitív várakozásaikat is megbeszélhették az Alapítvány trénereivel.

Az átfogó program sikerességét jelzi a fentieken kívül az is, hogy a program segítségével két fiatal hosszú távon is elhelyezkedett egy-egy nyílt munkaerőpiaci munkahelyen, továbbá egy résztvevő a védett foglalkozásban találta meg a neki tetsző munkafeladatokat hosszú távon is.

Köszönjük a program megvalósulását támogató szakembereknek, segítőknek, kísérőknek, önkénteseknek munkájukat és hogy lehetővé tették, hogy húsz értelmi sérült fiatal valódi munkatapasztalatot szerezhessen, ezáltal is elinduljon az önálló élet felé vezető úton.

A Foglalkoztatás 2019 program a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.

Miért fontos dolgozni?
Érzékenyítő a Twentysixben
Orsi matricázik
Paradicsomszedés a Nádland Kertészetben
Máté matricázik
Zsolt szalvétát hajtogat
Dominika terít
Tamás porszívózik
Balázs nyakláncot fűzött