Klip premier a Down-szindróma világnapjára: AIhangjAI - Az Angyalok Köztünk Járnak

Két régi barát, akik már tinédzserkorukban találkoztak, egy izgalmas zenei projekt keretében egyesítették erőiket, hogy felhívják a figyelmet a különleges igényű gyermekekre. Az egyik, egy elkötelezett kommunikációs szakember (Száraz Ferenc), aki egy Down-szindrómás kisfiú édesapjaként mindennap tapasztalja a befogadás jelentőségét, feleségével Down Dadák, a több mint 30 éves Down Alapítvány önkéntes munkatársai, a másik pedig egy innovatív AI kutató (Brillmann Zsolt), aki nem csak az oktatástechnológiában és a zenei alkotásokban találja meg a szenvedélyét, de a társadalmi felelősségvállalási (CSR) projektek iránt is elkötelezett. Az ő közös munkájuk során született meg az a dal, amely a 2024-es Down-szindróma világnapra készült el, célja, hogy rávilágítson: a zene erejével képesek vagyunk áthidalni a különbségeket és építeni egy elfogadóbb közösséget.

A projekt mögött nem állt más, mint egy spontán 'teremtő szikra', ami ösztönözte őket arra, hogy összefogjanak e nemes cél érdekében. A zenéjükkel egy könnyed, slágeres dallamot hoztak létre, amely azonnal megfogja a hallgatót, miközben fontos üzenetet közvetít. Az alkotási folyamat során az online kommunikáció volt a kulcs, amely lehetővé tette számukra, hogy távolságtól függetlenül, mégis szorosan együtt dolgozzanak a dal végleges formájának kialakításán.

Az AI technológia alkalmazása különleges kihívást jelentett, mivel kevés olyan AI alkalmazás létezik, amely magyar nyelven is képes érzelmeket közvetítő, természetes hangzású éneket létrehozni. Az eredmény azonban minden várakozást felülmúlt, és a projekt sikeresen megvalósította azt a célt, hogy egyedi és érintő művet hozzanak létre.

A dal üzenete egyértelmű: az elfogadásnak minden gyermeknél, különösen azoknál, akik egészségi állapotuk miatt nagyobb törődésre és figyelemre szorulnak, el kell kezdődnie. Ez a projekt nem csak a Down-szindrómával élők elfogadására irányul, hanem arra is ösztönöz, hogy a társadalom minden tagja nyitottabb és befogadóbb legyen.

 A klipet az alábbi linkre kattintva tudja megtekinteni: IDE Kattintva

https://www.youtube.com/watch?v=dkD0N1WSDIo