ValueAble - Értelmi fogyatékos személyek foglalkoztatása a vendéglátóiparban

Sajtóközlemény a Valueable európai projektről és az értelmi fogyatékos személyek inkluzív foglalkoztatásáról a vendéglátóiparban
 
 A Down Alapítvány 2017-ben csatlakozott az értelmi fogyatékos személyek nyílt munkaerőpiaci elhelyezkedését támogató európai ValueAble mozgalomhoz.

   A ValueAble program a fogyatékos munkatársakat foglalkoztató vendéglátóipari vállalkozások társadalmi erőfeszítésének elismerésére bevezette a ValueAble védjegyet. Viselői nyílt munkaerőpiaci feltételek mellett értelmi fogyatékos személyt foglalkoztató éttermek és szállodák.
A mozgalomhoz szakmai szervezetek, szálloda-és étteremláncok, független vállalkozások csatlakoztak. Közös küldetésük, hogy nemzetközi hálózatot építsenek ki az értelmi fogyatékos személyek nyílt munkaerőpiaci foglalkoztatásának elősegítésére, ezen keresztül a vendéglátóipari vállalkozások társadalmi felelősségvállalásának növelésére, illetve a munkahelyi diverzitás-menedzsment bevezetésére.
A fogyatékos emberek teljes értékű munkatársként csatlakoznak be a feladatokba, és ez nem csak a munkatársak, hanem a vendégek számára is kézzelfoghatóvá teszi az értelmi fogyatékos emberek jelenlétét, helytállásuk elismerését.
A védjegy magyarországi terjesztését, valamint a kapcsolódó szakmai feladatokat és a képzéseket a Down Alapítvány irányítja. Az alapítvány célja, hogy a ValueAble mozgalom segítségével előmozdítsa az értelmi fogyatékos emberek inklúzióját a szükséges környezeti és társadalmi feltételek megteremtésével.
A projekt az Erasmus+ Program keretein belül valósul meg.
További információk: http://www.downalapitvany.hu/node/1327 
Kiadó: Down Alapítvány

Az eredeti közlemény linkje: http://os.mti.hu/hirek/132283/a_down_alapitvany_kozlemenye

ValueAble - Inkluzív foglalkoztatás a vendéglátóiparban
Alapítványunk 2017-ben csatlakozott a ValueAble európai kezdeményezéshez. A projekt célja, hogy inkluzív foglalkoztatás keretében nemzetközi szinten mozdítsa elő értelmi fogyatékossággal élő személyek elhelyezkedését a nyílt munkaerőpiacon, azon belül is elsősorban a vendéglátóiparban. A projekt 6 ország együttműködésével az esélyegyenlőség gyakorlati bővítésére, kiterjesztésére törekszik.